Atacuri armate asupra a două moschei din oraşul Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunii de vineri, soldate cu zeci de morți și răniți.  Premierul a anunțat că 40 de persoane au fost ucise și cel puțin 20 au fost rănite în atacuri. Una din cele patru persoane reţinute în urma atacurilor este australian.

Poliţia din Noua Zeelandă a reţinut patru persoane vineri, după incidentele armate care au avut loc la două moschei în oraşul Christchurch, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Mike Bush, oficial de rang înalt din cadrul Poliției neo-zeelandeze, a mai confirmat că au fost descoperite mai multe bombe artizanale amplasate pe vehicule, însă geniștii au reușit să neutralizeze dispozitivele explozive improvizate fără ca acestea să explodeze.

Oficialul a refuzat să afirme dacă autoritățile consideră incidentul ca fiind unul de natură teroristă, afirmând doar că „nu se poate mai grav de atât”.

Unul dintre atacatori a transmis live, pe internet, atacul. A transmis video momentul în care a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul.

Atacatorul care s-a filmat s-a identificat ca fiind „Brenton Tarrant” – un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale.

Primele informații arătau că un atacator a intrat în moscheea din Christchurch în jurul orei locale 13:40 (ora României, 2:40). Un martor ocular a relatat că atacul armat a durat aproximativ 20 de minute, suspectul inspectând metodic fiecare încăpere pentru a descoperi persoane care se ascundeau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here