Apa sărată care se află în Lacul Rotund și Lacul Ocnei de la Ștrandul Durgău din aproprierea municipiului Turda are mai multe beneficii pentru corpurile noastre, lucru care era cunoscut între oameni, dar care a și fost demonstrat științific, în urma unui studiu realizat de către Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB) din București.
Rezultatele au confirmat beneficiile terapeutice remarcabile ale acestor lacuri pentru tratamentele balneare oferite de apa sărată din Turda, transmite clujenii.ro. Astfel, conform analizezi INRMFB, indicațiile terapeutice pentru tratamentul balnear în Ștrandul Durgău, sunt următoarele:
- afecțiuni reumatismale degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, mână, picior)
- afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite)
- afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor
- afecțiuni neurologice cronice periferice (leziuni de nervi periferici)
Curele balneare sunt catalogate ca fiind cure profilactice, terapeutice și de recuperare medicală. Calitatea apelor curative din Ardeal este renumită încă de pe vremea dacilor și a romanilor, fiind locuri renumite unde aceștia au construit mici stațiuni, relicvele putând fi văzute și astăzi în Hunedoara, la Geoagiu-Băi, conform sursei menționate.
Citește și: Clinica Salvosan Ciubanca funcționează de 25 de ani fără autorizații în inima Clujului – Ziar Gazeta de Cluj