Rezerviștii clujeni urmează să fie vizitați acasă de reprezentanții MAI și vor primi ordine de chemare pentru clarificarea situației militare, în cadrul unei acțiuni de rutină care se efectuează periodic.

Centrul Militar Zonal Cluj a inițiat deja demersurile pentru actualizarea bazei de date a rezerviștilor și au dat asigurări că această acțiune nu are legătură directă cu războiul din Ucraina.
Scopul constă în corelarea datelor actuale ale rezerviștilor cu cele din dosarele de la CMZ Cluj. Persoanelor vizate li se solicită de către personalul MAI prezentarea Cărții de Identitate și li se explică motivul acțiunii, astfel încât să nu se creeze o stare de neliniște în rândul populației.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale asigură că această acțiune nu are legătură directă cu războiul din Ucraina. Actualizarea bazei de date nu se face nici în perspectiva unei mobilizări a rezerviștilor, pe care armata nu are niciun motiv să o pregătească.

Până în prezent, Centrul Militar Zonal a derulat această activitate în zonele Dej, Gherla și Huedin, iar în prezent se efectuează vizite la domiciliile bărbaților din Cluj-Napoca. În perioada următoare, acțiunea derulată de CMZ va viza municipiile Turda și Câmpia Turzii, urmând să se încheie după ce datele rezerviștilor din toate zonele județului Cluj vor fi actualizate.

De altfel, potrivit sursei citate, o altă activitate însemnată a Centrului Militar Zonal Cluj constă în recrutarea personalului pentru cariera militară. În această perioadă se desfășoară campania de recrutare pentru categoria rezerviști voluntari, la nivel național fiind disponibile peste 400 de locuri, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Ardelenii, cei mai curajoși dintre români în caz că țara noastră ar fi atacată

2 COMENTARII

  1. Auzi la ei ca rezervisti voluntari. Poate in cazul in care cetateanul chiar ar fi fost protejat de Statul Roman in fata crizelor si scumpirilor si a nivelului greu de trai la care am ajuns, doar atunci ar mai fi fost oameni sa aibe timp liber si sa nu aiba grija traiului sa fie voluntar in armata. Vise si povesti vanatoresti. Pe roman il doare la patina unde arunca o hartie, daca n-are ce pune in farfurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here