Un profesor din cadrul UTCN Cluj, Aurelian Vușcan, apare ca fiind arestat în statul american Oregon, însă el contestă aceste date și spune că este vorba de o neînțelegere. Potrivit unor informații, Aurelian Vușcan ar fi nepotul Prefectului Clujului, Gheorghe Vușcan, însă cei doi neagă relația de rudenie și spun că este doar o nepotrivire de nume. Însă, printre locurile de muncă care apar în CV-ul lui Aurelian Vușcan este consemnat că, din 2011 el este consilierul Prefectului Clujului.

Potrivit unor informații primite de reporterii Gazeta de Cluj, Aurelian Vușcan ar fi nepotul Prefectului Clujului, Gheorghe Vușcan, însă cei doi neagă vreo relație de rudenie între ei.

Din 2011 până în prezent, Aurelian Vușcan este, în cadrul UTCN Cluj Napoca director pe America și Asia al departamentului de Relații Internaționale, la Prefectura Cluj este consilier pe Relații Internaționale și Investiții străine.

Datorită lui Aurelian Vușcan, în 2013 UTCN Cluj Napoca a încheiat un parteneriat cu  Shandong Technical University (STU).  „În principiu, este vorba despre două programe structurate diferit: vor putea alege să studieze doi ani în China şi doi ani la UTCN sau vor avea ocazia să opteze pentru doi ani de studii în ţara natală, urmaţi de un an de studii la noi şi încă un an de studii în Statele Unite ale Americii la o universitate pe care o avem parteneră. Ne-am adresat studenţilor chinezi pentru că sunt serioşi, au o etică bună a muncii şi sunt oameni care îşi iau în serios studiile”, explica la data încheierii acestui parteneriat, reprezentantul Biroului de Relaţii Externe al UTCN, Aurelian Vuşcan.

De asemenea, în 2012, Prefectul clujului, gheorghe Vușcan a făcut o vizită în China în Provincia Shandong. Din anul 2010 între Provincia Shandong si Judetul Cluj exista încheiat un Protocol privind promovarea relatiei de cooperare. Potrivit oficialilor prefecturii clujene, ”scopul vizitei este acela de a sprijini derularea unor posibile investiții cu capital chinez în judetul Cluj, în domenii precum agricultura, infrastructura, metalurgie, dar si în cel energetic. Un proiect important în cadrul discutiilor cu partenerii chinezi va fi si cel referitor la evaluarea intentiei acestora de a deschide o fabrica de tractoare în municipiul Câmpia Turzii, localitate monoindustrială, grav afectată de situația actuală a Combinatului Mechel.

Pe parcursul vizitei sunt programate primirea delegației române de către guvernatorul provinciei Shandong, Jiang Daming, întâlniri oficiale cu reprezentanți din conducerea politico-administrativă a orașelor Jinan, Dezhou,Zibo și Rizhao, dar și cu oameni din mediul academic ai Universității Politehnice din Shandong. În program mai este cuprinsă vizitarea unor obiective economice din localitățile respective”.

Ca să nu mai vorbim că proiectul Hidro Tarnița este ”curtat” de trei concerne din Republica Chineză: CHINA GEZHOUBA GROUP COMPANY LIMITED şi WU LINGPOWER CORPORATION LIMITED;  CHINA HUADIAN ENGINEERING CO. LTD. şi GUIZHOU WUJIANG HYDROPOWER DEVELOPMENT CO. LTD.; HUANENG LANCANG RIVER HYDROPOWER INC. şi HYDROLANCANG INTERNATIONAL ENERGY CO., LTD

 

Numele prefectului este comun

Potrivit unor informații, aurelian vușcan ar fi nepotul Prefectului Gheorghe Vușcan, însă ambii neagă acest lucru. Pe de o parte, prefectul spune că ”între prefectul judeţului Cluj, dl Gheorghe Ioan Vuşcan şi dl Aurelian Constantin Vuşcan nu există nicio relaţie de rudenie, numele fiind o simplă coincidenţă. Prefectul şi Instituţia Prefectului Cluj nu a avut şi nu are nicio legătură cu  activitatea din ţară şi din străinătate a dlui Aurelian Constantin Vuşcan”.

Aurelian Vușcan explică același lucru: ” Nu doar că nu sunt rudă apropiată a domnului prefect, nu sunt NICIUN fel de rudă cu dânsul.

Între Universitatea Tehnică și Guvernul Shandong nu există NICIUN memorandum, pentru simplul motiv că UTCN are acorduri doar cu alte universități din China. Universitatea la care am plecat eu la bursă în 2013 nu a avut niciodată și nu are nici acum NICIUN fel de acord cu UTCN.Bursa prin care am plecat în China pentru un an în 2013 este oferită de Guvernul Provinciei Shandong și poate fi accesată de ORICE persoană din provincile înfrățite, dacă demonstrează că pot ajuta la dezvoltarea relațiilor între Shandong și Cluj”, explică Aurelian Vușcan.

 

Incidente cu poliția din SUA

Însă, Aurelian Vușcan apare ca fiind arestat în statul Oregon din SUA, dar el spune că este vorba de o neînțelegere.

”Nu am apărut și nu apar în NICIO „listă de infractori” din NICIO țară. Pentru asta ar fi trebuit să fiu acuzat și condamnat pentru ceva, lucruri care nu s-au întâmplat NICIODATĂ. Acea poză pe care ați publicat-o a fost făcută în urma unui incident nefericit în Portland, acum 7 ani. O să vi-l descriu pe scurt aici: în seara zilei de 14 iulie 2009 am ajuns în Portland pentru că zborul meu de San Francisco a fost deviat, urmând să ajung acolo cu un autobus de noapte. Din păcate am avut o dispută verbală cu un angajat al unui magazin care chiar atunci închidea, după care am plecat din aeroport. La ieșirea din aeroport am fost oprit de o polițistă din poliția aeroportului, care m-a rugat să merg cu ea să lămuresc o chestiune. Am urcat în mașina de poliție cu bagajul, dar spre surpriză mea am fost dus la secția de poliție a aeroportului. Acolo mi s-a spus că e o chestie de rutină să mi se facă book&release, lucru care nici nu știam ce înseamnă, apoi mi s-a făcut acea poză pe care ați publicat-o. După aceea polițiștii mi-au spus că „No charges will be pressed” și că sunt liber să plec. Între timp, pierdusem autobusul de San Francisco și a trebuit să îl aștept pe cel de după-masa, de a doua zi. Dimineață, înainte să vina autobusul, am căutat pe internet un avocat în Portland și am mers la el la birou să îi relatez întâmplarea. A verificat la poliție și la curte, spunându-mi că într-adevăr nu mi s-au adus NICIUN fel de acuzații. Mi-a sugerat că poate deschide o acțiune în instanță împotriva celor de la aeroport în numele meu, însă am declinat fiindcă aveam o altă problemă: a două zi, pe 15 iulie, prietena mea era programată la San Francisco General Hospital pentru nașterea primului nostru copil. Așa că am plecat la San Francisco unde în seară de 15 iulie prietena mea s-a internat la spital, iar a doua zi pe 16 iulie s-a născut prima noastră fetiță. Incidentul din Portland a fost ultima mea grijă în acele zile, iar după 4 săptămâni am plecat cu toții în România. Am uitat complet de acel incident din Portland, care surpriza mea, apare acum după 7 ani”, explică aurelian Vușcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here