Un bărbat în vârstă de 45 de ani, originar din Tomnatic, județul Timiș, a fost arestat la Timișoara în legătură cu un jaf armat comis în Austria. Potrivit informațiilor, trei români au fost implicați în jaf, iar unul dintre aceștia se află în stare gravă după ce a fost împușcat de victima atacului.

Comunitatea din satul Würnitz, districtul Korneuburg din Austria Inferioară, este șocată după ce o familie bogată, formată dintr-un bărbat în vârstă de 71 de ani și soția sa în vârstă de 50 de ani, a fost atacată în propria casă de către trei hoți români.

Conform informațiilor furnizate de krone.at, incidentul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 februarie, în jurul orei 01:00. Soția familiei, alertată de câinii lor, s-a trezit și a mers să investigheze zgomotele. În momentul în care a surprins hoții în flagrant, unul dintre aceștia a agresat-o cu o bară metalică. Alertat de zgomot, bărbatul, care este posesor legal de armă, s-a trezit și a intervenit în apărarea soției sale.

Hoții au fugit fără să fure nimic, dar unul dintre aceștia a fost împușcat în timp ce încerca să scape. Proprietarul locuinței a sunat la serviciile de urgență, iar rănitul a fost transportat la spital pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale. Avocatul proprietarului a afirmat că clientul său a acționat în legitimă apărare, încercând să-și protejeze soția, și că incidentul este clar pentru el.

În legătură cu acest caz, polițiștii austrieci au reușit să identifice suspecții, iar unul dintre aceștia, un bărbat de 45 de ani din Tomnatic, a fost capturat în Sânnicolau Mare. IPJ Timiș a transmis că acesta este urmărit internațional și că autoritățile austriece au emis un mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie pe teritoriul Austriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.