Bulevardul Muncii
Bulevardul Muncii

Avocatul clujean Moroșan Dan Alexandru, fost consilier de-a primarului Emil Boc, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj pentru că a fost prins băut la volan.

”Condamnă pe inculpatul M.D.A. la pedeapsa de 200 zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336, alin.1 din Codul penal. În temeiul art. 61, alin. 2, C. pen. stabileşte valoarea unei zile amendă la 30 lei, cuantumul total al amenzii aplicate inculpatului fiind de 6.000 lei. Atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 63 şi 64 C. pen. referitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii şi la executarea pedepsei amenzii prin prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1500 de lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală, cameră preliminară şi judecată în primă instanţă.”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Ulterior, el a contestat decizia la Înalta Curte, iar această instanță a decis să îi prelungească dreptul de a conduce.

Potrivit CV-ului lui Moroșan după ce a plecat din funcția de consilier al primarului, el a ajuns să lucreze în cadrul Comisiei Europene, unde se ocupă de partea de audit a fondurilor structurale destinate României.

Cu un an înainte de a pleca din administrația locală, el a fost prins la ora 3 noaptea în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. Este impropriu spus că a fost prins pentru că practic, s-a oprit într-o altă mașină staționată pe care a avariat-o. Poliția a ajuns la incident și a descoperit că avocatul era băut.

Din 2018, abia anul trecut, în luna, procurorul a depus rechizitoriul la instanță și avocatul Dan Moroșan a fost trimis în judecată pentru ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Potrivit cercetării, la începutul lunii decembrie 2018, în jurul orei 03.30, ”după ce a consumat băuturi alcoolice în localul Euphoria situat pe Calea Moţilor din Cluj Napoca, a urcat la volanul autoturismului Citroen pe care l-a condus la str. Câmpului, unde a cauzat un accident rutier, pierzând controlului volanului şi intrând pe contrasens unde a acroşat autovehiculul cu nr. de înmatriculare xxxxx. Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constat că inculpatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest Drager indicând la ora 03.56 o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul respirat. Conform buletinului de analiză toxicologică din data de 20.12.2018 inculpatul avea o alcoolemie de 1,10 g%0  alcool pur în sânge la ora 05.08 şi de 0,99 g%0 la ora 06.08”, arată procesul verbal al poliției clujene.

Inițial, chiar dacă Dan Moroșan este de profesie avocat și atrage competența procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, timp de 4 ani dosarul a stat în sertarele procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. În acest timp, Moroșan nu a avut voie să se urce la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.