Potrivit unui anunț al Baroului Cluj, avocații vor picheta sediul Curții de Apel Cluj într-un protest pentru a își arăta nemulțumirea vizavi de condamnarea unui coleg de breaslă într-un dosar de mega-corupție.

”Având în vedere implicațiile pe care decizia pronunțată de ÎCCJ în dosarul Ferma Băneasa le are asupra independenței avocaților și a libertății de exercitare a profesiei, s-a decis organizarea simultană la nivelul tuturor barourilor din țară a unei manifestări de natură să atragă atenția asupra gravității fără precedent a unui astfel de atac la adresa profesiei de avocat.

Prin urmare, Consiliul Baroului Cluj a hotărât convocarea tuturor avocaților în data 14 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, în clădirea Palatului de Justiție (intrarea de la Curtea de Apel Cluj), în vederea întrunirii pentru aproximativ 15 minute, manifestarea urmând să se încheie prin comunicarea unui memoriu către conducerile instanțelor. Prin prezenta vă invităm să participați la protestul care urmează a fi organizat, pentru a transmite publicului larg poziția adoptată de Baroul Cluj în fața acestui abuz săvârșit asupra profesiei de avocat”, arată anunțul Baroului Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Uneori e nevoie de proteste ca opinia publică să afle că libertatea de exprimare a profesiei NU dă dreptul de a induce în eroare instanțe ori parchete prin prezentarea falsă de fapte și documente cu „implicare în demersuri cu caracter infracțional ale clientului” în scopul de a obține fructe furate prin concurs de infracțiuni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here