Avocatul Poporului consideră că adoptarea într-o singură şedinţă de guvern a unui număr de 25 de ordonanţe de urgenţă este nu doar fără precedent, dar o gravă abatere de la Constituţie, guvernul substituindu-se practic Parlamentului.

”Avocatul Poporului consideră că adoptarea într-o singură ședință de Guvern a unui număr de 25 de ordonanțe de urgență este nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului.

La momentul adoptării lor, unele acte normative erau deja în procedură parlamentară, urmând să fie votate de “unica autoritate legiuitoare a țării”, așa cum este definit Parlamentul de către Constituție. 

De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, deși există o obligație legală fermă privind existența acestora anterior adoptării unei ordonanțe de urgență”, arată Avocatul poporului într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

  1. Sa vedem si ce masuri se iau! Comentarii sunt destule dar CONCRET!! ALO!ALO! se aude la Bucuresti! sa vedem cum actioneaza aceasta INSTITUTIE a Poporului!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here