Situație ce depășește ridicolul întâmplată într-un zbor al Wizz Air. Aparent angajații companiei sunt obligați să se refere la Aeroportul Internațional Cluj și nu la denumirea completă incluzând numele de Avram Iancu. 

„Am zburat zilele trecute dintr-o țară aflată în UE spre România. Nu dau numele acesteia pentru a nu le face probleme angajaților. Când să ajungem la Cluj, însoțitorii de zbor ne-au comunicat de mai multe ori că vom ateriza pe Aeroportul Internațional Cluj. Astfel curios am întrebat personalul dacă știa că denumirea completă este Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Mi-a picat fața când un angajat mi-a spus că ei știu, dar că din conducere li s-a spus să scoată această sintagmă” ne-a declarat un pasager.

Nu e glumă. La o ampla verificare, un alt clujean susține că de fiecare dată când se întoarce acasă cu Wizz Air se anunță aterizarea pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și nu pe Aeroportul Avram Iancu .

În 2013, cei din Consiliul Județean Cluj au votat un proiect de hotărâre pentru demararea procedurii de schimbare a denumirii aeroportului din Cluj-Napoca din Aeroportul Internaţional Cluj în „Aeroportul Internaţional Avram Iancu”. Demersul s-a implementat cu unanimitate de voturi, însă decizia rănește aparent orgoliile companiei de zbor Wizz Air din Ungaria.


După publicarea materialului, account manager-ul Daniel Alexandru Amzăr  a transmis un punct de vedere oficial din partea WIZZ Air.

“Wizz Air, în calitate de companie multinațională, cu mai mult de 3.300 de angajați de peste 40 de naționalități, care lucrează în 15 țări, promovează diversitatea și tratamentul egal în rândul tuturor angajaților. În România, o echipă compusă din peste 750 de angajați locali operează de la 10 aeroporturi, dintre care 200 lucrează la baza din Cluj-Napoca. Avem cele mai ridicate standarde posibile de etică în afaceri în toate activitățile noastre, iar echipajul nostru local este binecunoscut pentru atitudinea sa prietenoasă, deschisă și pozitivă și pentru asigurarea celei mai bune experiențe posibile clienților pe fiecare zbor.” au transmis cei de la Wizz Air.


 

 

Scurt istoric:

Avram Iancu (n. 1824, Vidra de Sus – d. 10 septembrie 1872, Ţebea) a fost un avocat român transilvănean care a jucat un rol important în Revoluţia de la 1848 din Transilvania. A fost conducătorul de fapt al Ţării Moţilor în anul 1849, calitate în care a comandat armata românilor transilvăneni, cu ajutor austriac, împotriva trupelor revoluţionare maghiare ale lui Lajos Kossuth.

15 COMENTARII

  1. Soluția e foarte simplă: conducerea aeroportului Avram Iancu, trebuie să pună în vedere Wizzair, să numească aeroportul pe numele său complet, sau nu mai sunt bineveniți aici. Să-i vedem deservind Europa de la Tîrgu Mureș, Oradea etc. Aeroportul nostru e mai important pentru ei, decât ei pentru noi.

    Deci, v-ați sesizat D-le Ciceo ?

  2. IN SITUATIA IN CAR UN ORAS ARE UN SINGUR AEROPORT SE FOLOSESTE INDICATIVUL ORASULUI FARA DENUMIRE PRELUNGITA!DACA SUNT 2…3 AEROPORTURI SE FOLOSESTE DETAIILAT!
    IN REST COMENTARII DE OAMENI FRUSRTATI!

  3. Chiar cred patriotii locali ca toti cei care calatoresc cu avionul,stiu ca aeroportului din Cluj i se spune Avram Iancu?? Cum credeti ca se va simtii un italian plecat de la Roma la CLUJ,atunci când i se va spune ca aterizeaza pe aeroportul Avram Iancu,fara a se mai adauga si numele orasului Cluj??

  4. Renuntati la a mai zbura cu aceasta firma de doi lei. Se vede de la o posta ca purtatorul lor de cuvant nu spune de fapt nimic, adica bate intentionat campii. Repet, romanii trebuie sa renunte la servviciile acestei asa zis firma.

  5. o sa renunt sa zbor cu compania ungureasca wizz air. o sa cumpar bilete la blue air, care este companie romaneasca si tot low cost. daca inaintasii nostrii si-au dat viata pentru romania, macar atat pot sa fac si eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here