Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine că anunţul făcut de Traian Băsescu referitor la declanşarea procedurii de organizare a unui referendum privind Parlamentul unicameral cu maxim 300 de membri nu reprezintă „altceva decât” declaraţia unui preşedinte care, „aflat într-un con de umbră, încearcă cu disperare să demonstreze că încă îşi merită titulatura de ”jucător”.

„Ştiind că nu mai are nimic de pierdut în ceea ce priveşte propria imagine, ocupantul fotoliului de la Cotroceni încearcă să-şi impună punctul de vedere, nepăsându-i de imaginea României pe plan extern şi ecourile pe care le-ar putea avea un astfel de demers, tocmai în perioada în care se lucrează la revizuirea noii Constituţii”, afirmă social-democratul într-o declaraţie de presă remisă, miercuri, AGERPRES.

El subliniază că Traian Băsescu a fost demis din funcţia de preşedinte la un scor „nemaiîntâlnit în istoria” referendumurilor europene şi punctează că în cazul în care ”misiunea” sa este de a respecta voinţa poporului şi aplicarea rezultatelor referendumului din 2009 ”să ceară şi respectarea rezultatului referendumului din 2012”.

„Concluzionând, dacă misiunea lui Traian Băsescu este aceea de a respecta voinţa poporului, aşa cum cu emfaza ne-a anunţat, cerând aplicarea rezultatului referendumului din 2009 când, prin întrebări capcană şi extrem de viclene, şi-a obţinut răspunsurile dorite, ne aşteptam să ceară şi respectarea rezultatului referendumului din 2012. Şi asta pentru că, atunci, tot prin voinţa poporului, Traian Băsescu a fost demis din funcţia de preşedinte, la un scor nemaiîntâlnit în istoria referendumurilor europene”, arată Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD spune că ieşirea publică a preşedintelui Băsescu dovedeşte că acesta nu renunţă ”la vechile metehne” şi că de fapt prin intenţiile sale, printre altele, el doreşte crearea unui nou subiect de dezbatere.

„De fapt, ieşirea publică a lui Traian Băsescu, prin care dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu renunţă la vechile metehne, are în subliminal trei ţinte. Pe de o parte, încearcă crearea unui nou subiect de dezbatere, în speranţa că va arunca în plan secund întâlnirile de succes pe care premierul Victor Ponta le are, în această perioadă, cu importanţi lideri europeni şi oameni de afaceri străini. Pe de altă parte, îşi continuă tirada atacurilor directe la adresa candidatului USL la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu care, de altfel, conduce şi Comisia pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei şi, nu în ultimul rând, Traian Băsescu vrea să transmită un mesaj de încurajare puţinilor oameni fideli pe care îi mai are în sistem, prin care îi anunţă că nu i-a abandonat, ba mai mult, încă mai are pârghiile necesare pentru a crea o adevărată degringoladă la nivel naţional”, conchide Codrin Ştefănescu. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here