Bătaie cu cuţite şi bastoane electrice între doi tineri  la ieşirea din Crama “Ioana” din Cluj-Napoca! Motivul incidentului pluteşte deocamdată în ceaţă, însă e limpede că între cei  doi a avut loc o încleştare pe viaţă şi moarte: pe lângă tăietura cu cuţitul a unui minor de 17 ani, în jurul capului şi a celuilalt protagonist la o mână, n-au scăpat nedevastate nici două autoturisme aflate în zonă!

Casian este un tânăr în vârstă de 23 de ani, dezgheţat şi plăcut la înfăţişare care luni, 9 octombrie păşeşte, însoţit de mătuşa lui, pe coridoarele I.M.L.Cluj. Povesteşte că munceşte şi totodată învaţă meserie într-o instituţie de specialitate din Londra şi se află într-o vacanţă de zece zile în oraşul său de baştină.  “Din păcate frumoasa mea vacanţă a fost distrusă de nişte romi din Baciu care m-au atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce-am ieşit din Crama “Ioana”, unde-mi petrecusem câteva ore, la un chef cu manele şi lăutari. Aflat pe stradă, recunosc, băut, am fost atacat din spate de mai mulţi inşi, care m-au imobilizat  cu un baston electric aplicat în ceafă. Mi-am pierdut cunoştinţa şi m-am trezit doar în spital , la U.P.U.

”Îmi mărturiseşte că, înainte de incident, totuşi a apucat să identifice nişte romi din Gilău, care a doua zi i-au şi trimis un sms. Îşi scoate telefonul şi-mi arată textul cu următorul conţinut: “Bine Casi, lasă, ce o fost o trecut. Lasă că suntem de-ai noştri nu trebuie să ne certăm, OK?” Izbucneşte şi mătuşa tânărului: “Păi, cum să-i ierte, când l-au tăiat la mână în aşa hal şi din această cauză am pierdut şi biletele de avion, fiindcă mâine aveam deja zbor spre Londra şi acum suntem siliţi să ne amânăm cu câteva zile plecarea, până lămurim situaţia asta”?  Tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat între 30 şi 35 de zile de îngrijiri. Înainte de plecare, tânărul reafirmă că este hotărât să meargă până-n pânzele albe împotriva atacatorilor, chiar dacă ar fi să mai rămână acasă o perioadă.

A doua zi, la I.M.L. îşi fac apariţia şi tinerii acuzaţi de agresiune de către Casian, cu toţii romi din Baciu.  Confruntaţi cu spusele lui Casian, unul dintre ei izbucneşte: “Cum să-l atacăm când de fapt el – băut sau drogat, nu ştim – a sărit la Benone, aflat de faţă – în vârstă de numai 17 ani – şi l-a lovit în zona capului cu o baionetă pe care o avea la el ? Ba, pe deasupra acesta s-a apucat să dea cu pumnii în maşinile aflate în jur, devastând câteva… Şi în acest sens nu trebuie mulţi martori, deşi au fost şi martori. Pot fi urmărite doar înregistrările de pe camerele de observaţie de pe stradă şi vă veţi convinge”. Apoi, îl scoate în faţă pe Benone, un tânăr cu o crestătură serioasă la cap, care mărturiseşte: “El a fost cel care a ieşit din cramă, cu bastonul electric în mână şi o baionetă, împreună cu alţi inşi. Am scăpat cu greu, prin fugă, că altfel cred că mă omorau acolo”. La scurt timp este consultat  şi el de către medici, care îi eliberează apoi un certificat în care i-au recomandat  între 8 şi 9 zile de îngrijiri.

Mana lui Casian

 

“În noaptea de 7/8 octombrie a.c., pe strada Iancu de Hunedoara, din Cluj-Napoca, a avut loc o altercaţie între doi tineri, în urma căreia două autovehicule parcate au fost avariate. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost depuse plângeri pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi pentru distrugerea celor două autoturisme”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Bătaie cu cuţite şi bastoane electrice între doi tineri  la ieşirea din Crama “Ioana” din Cluj-Napoca! Motivul incidentului pluteşte deocamdată în ceaţă, însă e limpede că între cei  doi a avut loc o încleştare pe viaţă şi moarte: pe lângă tăietura cu cuţitul a unui minor de 17 ani, în jurul capului şi a celuilalt protagonist la o mână, n-au scăpat nedevastate nici două autoturisme aflate în zonă, scrie Gazeta de Cluj.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here