SCRIS DE ANDREEA GRUMĂZESCU

Bazinul face parte din HUB-ul educațional Borhanci. Contractul este de 23 milioane de euro și implică proiectare și execuție.
„Săptămâna viitoare vom semna contractul”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

„În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, a fost atribuit contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci” – care face parte dintr-un proiect mai amplu al Municipiul Cluj-Napoca, Hub-ul Educațional Borhanci.

Prin acest proiect, municipalitatea clujeană urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale și de sănătate (este prevăzut în complex o unitate de sănătate – centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltarea infrastructurii sportive (bazin de înot, bază sportivă) și pădure-parc.
Dorim să dezvoltăm o infrastructură de natație modernă. Astfel, proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.” Transmite Emil Boc pe pagina personală de Facebook.
Totodată, edilul anunță că odată cu această ocazie se vor realiza lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educaționale. Acesta va fi în valoare de 6,7 milioane de euro.
Valoarea totală estimată a achiziției: 127.014.505,50 lei fără TVA.

O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației, de către asocierea MBS Group (leader), Asa Cons România și Poliart. Compania clujeană MBS mai construiește un bazin de înot, finanțat de Compania Națională de Investiții, la Turda, și a fost abonată la contractatele pentru realizarea unor bazine de înot și a unor patinoare artificiale, investiții ale Ministerul Tineretului şi Sportului prin Compania Națională de Investiții.
Clădirea acoperită va avea o capacitate de 1000 de spectatori și un volum unitar ce cuprinde zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și o zonă administrativă.
Termenul de realizare este de 18 luni.
Conform proiectului acest complex de natație are următoarele componente:
– Suprafața construită: 7.334 mp
– Suprafața construită desfașurată: 11.460 mp
– Suprafața utilă: 10.372,28 mp
– Regim de înălțime: Demisol+Parter+Etaj parțial
– Volum construit : aprox. 123.542 mc construiți
– număr total de spectatori: 1000
– 1 Recepție, 1 cafenea/ bar, 1 bazin începători, 2 piscine jacuzzi, 1 piscină sărituri, 1 piscină, 4 scări, 1 cameră observatori, 1 saună filandeză, 1 cameră prim ajutor, 1 magazin, 17 grupuri sanitare, 7 camere pentru depozitare, 4 birouri, 1 garderobă, 1 gradenă 1000 persoane, 16 camere tehnice, 7 coridoare/holuri, 1 Foyer.

Citește și: Lebăda Interzisă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.