Gicu Buzdugan (sursa foto: CanCan)

Un amplu proiect imobiliar din zona industrială a Clujului a intrat în faza de consultare publică. Conform acestuia, se prevede construirea a șase blocuri cu un total de 323 de apartamente, având între 5 și 9 etaje, și 421 de locuri de parcare în subsoluri. Terenul destinat acestui proiect se găsește în spatele fostei fabrici de încălțăminte Clujana. Arhitectul responsabil pentru proiect este Sorin Scripcariu, iar firma Newline Building, deținută de omul de afaceri Gicu Buzdugan, cunoscut sub numele de „regele betoanelor”, este beneficiarul proiectului.

Deși proiectul a fost inițiat încă din 2019, acesta intră din nou în consultare publică din cauza expirării unor avize. După finalizarea acestei etape, proiectul va fi supus Comisiei de Urbanism pentru evaluare.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), se propune construirea unui ansamblu imobiliar mixt, care va include spații comerciale, facilități și servicii la parter, precum și locuințe pe nivelele superioare. De asemenea, este prevăzută construirea unei creșe, care ulterior va fi donată Primăriei.

Accesul auto și pietonal în zona proiectată va fi asigurat de pe strada Porțelanului și strada Tăbăcarilor. Străzile din vecinătatea zonei sunt asfaltate, cu circulație bidirecțională, având o lățime variabilă între 12 și 14 metri, cu 7-8 metri de carosabil și trotuare de aproximativ 2,5 metri fiecare. În perioada 22 februarie – 8 martie 2024, publicul are posibilitatea să transmită propuneri, sugestii și opinii cu privire la documentația PUZ, la adresa de e-mail: registratura@primariaclujnapoca.ro sau la sediul Primăriei, situat pe Calea Moților nr. 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.