Pe amplasamentul fostului spațiu civic H 33, aflat pe strada Horea, Primăria Cluj Napoca a autorizat construcția a trei blocuri. Inițial, pe terenul care aparținea fabricii Prodvinalco, ar fi trebuit să se construiască un centru medical. Ulterior afacerea a fost cumpărată de dezvoltatorii Solaris care vor edifica trei blocuri lângă Facultatea de Litere. Regimul de înălțime al clădirilor va fi de S+P+3E+M.

Terenul are o suprafață de 3.836 mp, iar blocurile nu vor avea front la stradă, ci în spatele unui imobil deja existent. La subsol va fi garaj, iar parterul este destinat spațiilor de birouri și servicii. La etaje vor fi 49 de apartamente.

Inițial, HCL-ul pentru adoptarea PUD-ului investiției imobiliare prevedea un regim de înălțime variabil de la (1-3) S+D+P la S+P+3M. LA o revizuire, noul proiect al PUD-ului prevedea un demisol cu două niveluri.

Acționarii Solaris sunt Călin Vișan, fiul actorului Dorin Vișan, și Florin Mercean, om de afaceri din domeniul imobiliarelor. Compania lor se poate mândri că este societatea care a obținut de la administrația locală cele mai multe autorizații de construcție pentru proiecte mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.