‘În mare, lucrurile rămân ca şi în precedentul comunicat (al Institutului Naţional de Statistică n.r.). Stăm relativ bine. Avem ‘la cheia de verificare, acolo unde e feedback-ul’, o cifră mare, ceea ce înseamnă că s-ar putea să avem în acest an un PIB care să depăşească 1% poate să meargă spre 1,5 – 1,6%’, a spus Vasilescu.

Potrivit datelor provizorii ale Institutul Naţional de Statistică (INS) economia României a crescut în termeni reali cu 1,9% în primul trimestrul din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar faţă de trimestrul IV din 2012, avansul a fost de 0,6%.

„Produsul intern brut estimat pentru trimestrul I 2013 a fost de 154,233 miliarde lei preţuri curente, conform datelor ajustate sezonier, în creştere, în termeni reali, cu 0,6% faţă de trimestrul IV 2012 şi cu 1,9% faţă de trimestrul I 2012. Pe serie brută, PIB a crescut în primul trimestru cu 2,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar faţă de ultimul trimestru din 2012, creşterea a fost de 0,6%, pe serie ajustată sezonier”, arată INS.

sursa: Agerpres

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here