De ani de zile, Dumitru Bobină, angajat într-un post călduț de șef la Primăria Cluj Napoca, primește bani publici ca să își publice cărțile fără ca ele să aibă vreo valoare literară clară. Cunoscut sub pseudonimul literal Dumitru Cerna, poetul administrației locale clujene se remarcă, mai curând, printr-un lirism de cantitate.

În cadrul ședinței de consiliu local de azi, Bobină va primi 10.000 de lei pentru a publica un volum de mare anvergură literară: ”Clujul politic și administrativ. Dicționar de persoane. 1992 – 2020, lexicografie”. Iar pentru această enumerare a personalităților politice ale Clujului, Bobină, prin intermediul Primăriei Cluj Napoca, îi taxează pe clujeni cu 10.000 de lei!

Nu este prima dată când Bobină cere și primește bani publici pentru publicarea cărților. În 2017, a primit 10.000 lei pentru publicarea cărții „Din însemnările lui Simion Cireneul. Publicistică (1975 – 2016)”.

Ultima declarație de avere a poetului, care ocupă o funcție de șef de serviciu, arată că în 2019 a câștigat 93.769 lei, iar soția lui a primit o pensie de 31.200 de lei. Practic, familia Bobină a avut un venit lunar de peste 10.000 de lei!

Dumitru Bobină este angajat în administrația locală clujeană de pe vremea lui Gheorghe Funar, perioadă în care a fost acuzat de o colecă că a trântit-o de pereți și a înjurat-o. Nu s-a luat nicio măsură împotriva poetului!

”L-am reclamat pe Bobină la primarul de atunci, Funar, pentru că mă agresase fizic şi verbal, în urma unei crize de nervi specifice. Mă făcuse vacă şi nesimţită, absolut degeaba, doar pentru că mă văzuse cu treabă pe lângă camera lui de la etajul 2 din Primărie. M-am dus acolo pentru că era un Xerox, unde îmi făceam copiile la nişte documente.

La injuriile lui am răspuns, că ”nu-i permit să-mi vorbească aşa, cum poate îi permite soţia”, atunci m-a luat de gat şi m-a trantit cu putere de perete. M-am speriat foarte tare, este un om masiv şi m-am temut pe moment.

Am făcut plângere la Funar şi consecinţa a fost o plângere din partea lui Bobină şi un control. Am avut noroc că cei din biroul în care lucram au fost oameni de caracter, au scris în referat adevărul. Nu îmi încălcasem cu nimic atribuţiunile de serviciu.

Mi-a fost frică în toţi anii aceştia să vorbesc despre asta. A semănat şi seamănă teroare acest individ prin caracterul lui violent în toată Primăria. I s-au tolerat şi i se tolerează prea multe acestui individ, este protejat”, a declarat colega lui Bobină pentru stiridecluj.ro 

2 COMENTARII

  1. Da…hai sa birfim de domnul bobina… avea afinitati la ba..ti dar acum de 7- 8 ani s-a oprit la trecuta Tatiana Gadea pe care o plimba de manuta trecutul poet si ea uzata de multii… succesuri la mai mare!

  2. Un gunoi comunist, omul lui Funar si apoi al tuturor celor pe care i-a pupat in fund. Nu stie sa faca nimic. Poate sa scoata oricata maculatura doreste. Cine i-o cumpara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.