Primăria Cluj Napoca a emis autorizația de construcție pentru proiectul imobiliar a căror beneficiari sunt Nelu Varga, patronul CFR Cluj, și dezvoltatorul imobiliar Stefan Berciu.

Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizația de construire pentru proiectul: ”CONSTRUIRE IMOBILE CU FUNCȚIUNI MIXTE, REGIM DE ÎNĂLȚIME: IMOBIL I – 3S+P+6+Er, 2S+P+6+Er, 2S+P+9, IMOBIL II – 2S+P+6+Er; AMENAJĂRI EXTERIOARE, SISTEMATIZARE VERTICALĂ, REALIZARE PUNCT TRAFO ȘI ECHIPAMENTE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, conform PUZ aprobat cu HCL nr. 248 din 12.05.2020. Categoria de importantă: C, județul CLUJ, CLUJ-NAPOCA, Str Soporului, nr. 21”. Investiție de baza: 39.307.327 lei. Proiectul a fost elaborat de elaborat de FORMATEKTURA SRL, cu sediul în județul Sălaj. Durata de execuție a lucrărilor este de 60 luni calculată de la dată începerii efective a lucrărilor.

Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local în mai 2020. Ansamblul se întinde pe 2,7 hectare și este situat pe stradă Soporului, aproape de Baza sportivă Gheorgheni. Beneficiari sunt Varga Ioan Alexandru (n.red. patronul clubului de fotbal CFR Cluj-Napoa) și SDC Imobiliare, deținută de omul de afaceri Ștefan Berciu (n.red. care a cumpărat partea celor de la I&C Transilvania Construcții, investitorii inițiali ai proiectului alături de Varga).

În zonă se propune dezvoltarea unui ansamblu cu funcțiune mixtă ce cuprinde atât locuințe colective cu parter comercial, cât și servicii de interes public – creșă, spații verzi cu acces public nelimitat. Noul ansamblu imobiliar va avea circa 400 de apartamente și 700 de locuri de parcare, în proporție de cel puțîn 75% în subteran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here