„După declaraţia făcută cu privire la referendumul din 2012 şi faptul că preşedintele ar fi trebuit să fie demis, pot spune că Victor Ponta  este un om iresponsabil din punct de vedere politic, pentru că, în calitate de prim-ministru, atacă o decizie a CC care a fost dată în baza datelor oferite de guvernul pe care l-a condus. Validarea sau invalidarea referendumului s-a făcut în baza datelor oferite de Guvernul Ponta, iar astăzi, Ponta atacă şi decizia CC şi propriul guvern pe care îl conduce. În al doilea rând, este iresponsabil şi pentru faptul că încearcă să inducă în opinia publică o suprapunere între rezultatul de la referendum şi populaţia cu drept de vot. Or cele două lucruri nu se confundă, aşa cum vrea Victor Ponta”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Emil Boc.

Potrivit acestuia, Institutul Naţional de Statistică oferă, prin recensământ, date despre evidenţa populaţiei României, în timp ce populaţia cu drept de vot este înregistrată la Ministerul Afacerilor Interne, unde se găseşte Registrul naţional al persoanelor cu drept de vot, în funcţie de situaţia juridică a fiecăreia.

„Nu orice cetăţean care a împlinit 18 ani are drept de vot, pentru că există şi posibilitatea ca drepturile electorale să-i fie suspendate pe o anumită perioadă de timp. După cum nu toată populaţia României are drept de vot, întrucât cei sub 18 ani, evident, nu votează. În mod vădit şi voit, Victor Ponta face această confuzie pentru a ataca din punct de vedere politic rezultatele referendumului din 2012. Ponta demonstrează că nu a depăşit faza amatorismului politic, rămâne prizonierul unor obiective politice mărunte şi nu a ieşit din clişeele loviturii de stat din 2012”, a subliniat Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.