Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat razboi deschis constructiilor ilegale marca Costica Pocol. Boc a depus o plângere penala împotriva lui Pocol, pe motiv ca nu a respectat dispozitiile Primariei de demolare a constructiei ilegale. De asemenea, primarul Clujului a declarat ca va face tot ce-i sta în putinta pentru a demola imobilul lui Pocol. Gazeta a fost prima publicatie care a atras atentia, în repetate rânduri, asupra neregulior din curtea Pietei Marasti

Hardughia afaceristului Costica Pocol din Piata Marasti a intrat în dizgratiile primarului Emil Boc, acesta, sesizându-se asupra ilegalitatilor care se comit la respectiva constructie, dupa o întâlnire avuta cu locuitorii cartierului Marasti. Primarul Emil Boc a afirmat ca va face tot ce-i sta în putinta pentru ca imobilul construit ilegal sa “cada”, punând capat astfel anilor de chinuiri prin care au trecut locuitorii din zona.

Pocol, ilegal non stop

Gazeta de Cluj a fost prima publicatie locala care a sesizat neregulile crase de la respectiva constructie. Gazeta de Cluj a prezentat pe larg în mai multe materiale cum întelege controversatul afacerist clujean Costica Pocol  sa respecte normele de disciplina în constructie. Astfel, Gazeta a dezvaluit faptul ca imobilul situat in incinta Pietei Marasti este construit ilegal, la respectiva constructie fiind sesizate o multime de nereguli. Astfel, distanta dintre constructia lui Pocol si blocul vecin este, pe alocuri, si sub un metru. Mai departe, constructia respectiva este realizata fara fundatie, existând oricând pericolul de a se prabusi. Mai mult, imobilul apartinând lui Costica Pocol este construit pe magistrala de apa, în cazul unei defectiuni, echipele de interventii nu vor putea interveni.

Primaria ia masuri

Totusi, autoritatile locale au evitat sa ia masuri concrete în ceea ce priveste soarta cladirii pâna în urma cu câteva saptamâni, când inspectorii din cadrul Directiei Politia Comunitara din cadrul Primariei Cluj-Napoca i-au aplicat afaceristului clujean cea mai mare amenda permisa de lege pentru neregulile depistate. De asemenea, politistii comunitari au dispus si încetarea de îndata a lucrarilor si demolarea constructiei realizate fara autorizatie de construire, adica aproape 80 % din imobil. Totusi, Pocol nu a considerat necesar sa se conformeze directivelor impuse de catre Primarie, si în loc sa se apuce de demolat, el a comandat muncitorilor sa construiasca în ritm si mai alert. La întâlnirea cu locuitorii din cartierul Marasti, primarului Emil Boc i s-a adus la cunostiinta situatia de la imobilul din Piata Marasti, acesta verificând stadiul lucrarilor de la aceasta constructie. În urma vizitei nocturne de la fata locului, Boc a declarat ca va face tot ce îi sta în putinta pentru ca imobilul apartinând lui Pocol sa fie demolat. “Aceasta constructie are autorizatie doar pentru un nivel. Pocol a construit mai mult decât prevedea autorizatia. Nu este normal sa se întâmple asa ceva. El a venit la mine de mai multe ori ca sa-i aprob constructia. L-am trimis afara. Eu nu permit ca în acest oras sa apara monstruozitati ca acea constructie”, a spus Boc. Primarul Emil Boc a declarat ca din cauza ca Pocol nu s-a conformat deciziei primariei, în urmatoarele zile se va depune o plângere penala împotriva lui Pocol. Mai mult decât atât, Boc a declarat ca se va începe o actiune în instanta pentru demolarea partii de constructie realizate fara autorizatie. „Nu putem sa dispunem demolarea din cauza ca imobilul este construit pe domeniu privat. Daca era construit pe domeniul public, constructia era demolata demult. Avem nevoie de o decizie judecatoreasca, iar când o vom obtine, va garantez ca imobilul va fi demolat”, a declarat Boc.

În lupta cu CJ

La mijlocul saptamânii trecute, primarul Emil Boc a acuzat Consiliul Judetean Cluj ca a acordat autorizatii de construire pentru niste „monstruozitati urbanistice”, facând referire la o alta celebra constructie marca Pocol, hotelul Cristian din Piata Mihai Viteazu. Boc a afirmat ca a dorit sa demoleze constructia cu pricina înca de acum doi ani, dar avea autorizatie valabila si în consecinta a fost nevoit sa lase lucrurile asa cum sunt. Vina principala pentru acest lucru apartinea institutiei conduse de liderul liberal Marius Nicoara.

Augustin Stanciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.