Primarul Emil Boc a vorbit despre planul Primăriei de a reface Universitatea Cluj şi spune că nu crede în redresarea societăţii lui Florian Walter. El a declarat că administrația locală nu va mai investi niciodată milioane de euro în echipă şi că va fi neapărată nevoie de un investitor privat.
Potrivit liga2.prosport.ro, 15 zile au mai rămas până când Tribunalul Botoşani va da verdictul în procesul în care societăţii care administrează Universitatea Cluj i se cere falimentul. Pe lângă foştii jucători şi antrenorul Ionel Ganea, în rândul celor care se vor plânge de neachitarea sumelor de bani ce trebuiau să le primească, vor fi şi angajaţii clubului, neplătiţi de 6 sau 7 luni. Primarul Clujului, Emil Boc, nu mai crede în redresarea situaţiei şi se aşteaptă la falimentul echipei. ”În 14 aprilie va fi, la Botoşani, pronunţarea Tribunalului, dacă va da faliment sau o va menţine în continuare. Nu ştiu ce va fi, n-am toate datele. Am discutat cu administratorul judiciar şi spune că mai sunt şanse să se redreseze, sincer nu prea cred, dar versiunea oficială asta este, iar, dacă nu, se va începe cu o construcţie de la zero”, a povestit Emil Boc la Look TV.

”Primăria va fi nucleul noii echipe”

Primarul Clujului spune că autorităţile locale vor sprijini înfiinţarea unei noi echipe, în Liga a IV-a, dar nu o vor mai face la nivelul primelor ligi. ”Universitatea nu va muri niciodată, pentru că brandul e public. Nu va muri, indiferent dacă societatea comercială care, astăzi, are temporar brandul va merge mai departe sau nu. Te scufunzi, creşti curat înapoi, cu o şansă de a reveni în prima ligă. Primăria va fi nucleul de construcţie sau va încerca să pună creeze nucleul, dar bani publici nu pot fi investiţi, la nivel de milioane de euro, pentru că aceştia au alte destinaţii, când sunt plătiţi de cetăţeni, care stau la coadă să achite impozitele şi taxele locale”, a declarat Emil Boc.

”Cetăţeanul nu plăteşte taxe pentru fotbal”

Edilul oraşului spune că autorităţile locale trebuie să se ocupe doar de infrastructură, nu şi de finanţarea echipelor, peste tot în ţară: ”Uitaţivă la modelul CFR, unde un privat a investit în fotbal şi n-a stat cu mâna întinsă la banii de la Primărie. Primăria n-a dat nimic. Este şi datoria noastră de a convinge mediul privat, de a flexibiliza legislaţia, de a ajuta să poţi să creezi performanţă. Treaba autorităţilor este să creeze infrastructura. Nu-i normal să bagi bani publici, din taxe, să-i bagi la fotbal. Nu pentru asta plăteşte cetăţeanul. Nu e corect şi nu e fair-play să fie o competiţie între bugetele primăriilor. Competiţia trebuie să fie între capacitatea mediului de afaceri de a investi în fotbal şi între capacitatea autorităţilor locale de a crea şi a pune la dispoziţie infrastructura.

Vedem şi în handbal şi în volei o competiţie între bugetele primăriilor. Până a venit Curtea de Conturi şi i-a pus pe toţi <pe butuci>”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.