Emil Boc a declarat la un post de radio că nu știe dacă mai are bani pentru refacerea Parcului Feroviarilor, în situația în care firmele de casă ale primăriei pe care o conduce au câștigat licitația.

 „Licitația a fost contestată, dar am înțeles că firma și-a retras contestația, așa încât vom trece la semnarea contractului. Vedem cum stam cu banii, daca deschidem anul acesta lucrarile”, a spus primarul Emil Boc.

Parcul Feroviarilor, care este al doilea ca suprafață din oraș, întinzându-se pe 5,4 ha, a ajuns o ruină după ce a stat, pentru mai mulți ani, în patrimoniul Ministerului Transporturilor. Ulterior, a trecut în administrarea Primăriei Cluj Napoca care a organizat o licitație pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de modernizarea și refacerea lui. Contractul în valoare de peste 40 milioane lei a fost adjudecat de asocierea NORD CONFOREST (lider), ECO GARDEN CONSTRUCT.

Lucrările presupun realizarea a două două lacuri de agrement (unul de 1.088 mp, celălalt de 548 mp), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea, se va înlocui a pavajului, mobilierului urban, sistemul de iluminat și vor fi plantați arbori.

Vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice.

Vor fi realizate două pasarele destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian. Tot pe malurile Someșului vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here