Cei doi tineri – fata de 19 şi băiatul, de 25 de ani păşesc, ţinându-se de mână, în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj. Au o problemă, de altfel „virală” în satul românesc de azi, prin nenumăratele cazuri ivite: şi anume faptul că iubitul fetei, vizitându-o pe aceasta la domiciliu, a încălcat „terioriul” unui tânăr în vârstă de 18 ani, care-i face ochi dulci iubitei lui. Ca urmare luni, 9 aprilie, acesta a încasat un pumn de la băiat şi fata o minge şutată de către acesta, direct în abdomen! Acum tânărul ultragiat consideră că trebuie să pună piciorul în prag şi să-l stopeze cumva pe vecinul nesimţit al iubitei lui!

 

Andreea, tânăra de 19 ani pare mai vehementă decât însuşi iubitul ei, Tavi – cel atacat de Cătălin, vecinul, „viclean copil de casă” – după expresia poetului naţional. Povesteşte aceasta, în timp ce Tavi, care locuieşte în satul învecinat, Livada, se pregăteşte să intre în cabinetul de consultaţii al I.M.L.: „Suntem împreună de câţiva ani şi pe vecinul meu îl tot „ia cu capul” – când îl vede – şi se răsteşte la el, întrebându-l ce caută la mine. L-a mai abordat odată pe Tavi, lovindu-i cu picioarele maşina şi apoi s-a lăudat prin sat cu faptele sale. Băiatul ăsta e mort după mine dar eu nu l-am încurajat niciodată, fapt care l-a făcut să devină obsedat, pur şi simplu, de persoana mea”. Intră în discuţie şi Tavi relatând continuarea incidentului: „Acest Cătălin mă aştepta, împreună cu unu` Ştefan, în faţa porţii prietenei mele, atunci când eu am ieşit de la ea. S-au legat de noi pentru că, vezi Doamne, ne uităm urât la ei şi  Cătălin a şutat după noi, lovind-o pe Andreea cu mingea în plex, “luându-i aerul” pentru câteva minute. Am sunat imediat la poliţie dar de acolo am fost întrebaţi dacă avem cumva nevoie de un echipaj şi dacă incidentul s-a încheiat. Noi le-am zis că avem nevoie de echipaj dar incidentul se încheiase între timp. Atunci, văzând că am vorbit la poliţie ambii au venit la mine, din părţi diferite. Ştefan m-a apucat de haine şi Cătălin – aflat cumva în spatele meu – mi-a ars un pumn în faţă, punându-mă la pământ. Apoi doar atâta ţin minte că sora prietenei mele a chemat ambulanţa şi mi-am revenit după minute de leşin”. După o oră şi jumătate de aşteptare a sosit, în sfârşit, o ambulanţă de la Dej, care l-a transportat pe tânăr la U.P.U. Cluj-Napoca. Îşi continuă tânărul relatarea: „De acolo m-au transferat la Clinica de Chirurgie Maxilofacială – unde din fericire, nu mi-au găsit vreo fractură – iar dimineaţa, pe la 3.00 am luat un taxi şi ne-am întors împreună acasă fiindcă Andreea a fost tot timpul lângă mine. Acum am venit aici să îmi scot certificat şi să depun mâine plângere. Însă, în orice caz, nu mă las fiindcă individul mă ameninţă deja cu moartea dacă depun plângere împotriva lui! Şi-n plus ştiu că respectivul nu glumeşte fiindcă nu demult i-a dat unui consătean cu o sticlă în cap şi n-a păţit deocamdată nimic, fiindcă iresponsabil fiind nu-i pasă de consecinţe”!


„Există o sesizare făcută la postul de poliţie, deşi victima nu are recomandate zile de îngrijiri pe certificatul medico-legal. Aceasta când a venit la postul de poliţie nu a dorit să facă plângere penală, doar sesizare împotriva agresorului, astfel că se va lua măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 61 din 1991, pentru tulburarea ordinii publice şi normelor de convieţuire însocietate, amenda fiind cuprinsă între 200 şi 1000 de lei”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here