În urmă cu câțiva ani, evazionistul clujean Cosmin Dumitraș a fost vizitat de doi ”bombardieri” care l-au pe sus din casă l-au dus într-un apartament, unde l-au bătut zdravăn până i-au rupt picioarele. Dumitraș a împrumutat câteva sute de euro de la Simon Tibor și de la Daniel Cucuruzan, dar nu le-a înapoiat banii la timp.

Astfel că ”bombardierii” s-au înarmat cu o bâtă de baseball și au intrat forțat în locuința lui Cosmin Dumitraș din Cartierul Zorilor, zona Eugen Ionescu. Acolo, cei doi l-au bătut reușind să îi rupă picioarele. Acțiunea a continuat mai apoi într-o altă locație.

Tibor și Cucuruzan l-au transportat cu o mașină pe Dumitraș într-un apartament de pe strada Coastei din Cluj-Napoca, unde l-au sechestrat peste noapte, lăsând-ul să zacă în sânge și cu membrele inferioare rupte. În dimineața următoare, dat fiind faptul că tatăl victimei nu a reușit să aducă 1500 euro agresorilor, Dumitraș a fost din nou bătut de aceștia având mai multe oase rupte. 

După ce iubita unuia dintre bătăuși l-a scos din ghearele agresorilor, Dumitraș a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a primit tratament și a fost internat la secția de Terapie Intensivă. Chiar dacă Sebastian Cosmin Dumitraș le declarase inițial medicilor că a căzut pe scări, starea în care se afla i-a alarmat pe cei de la UPU care au sesizat autoritățile.

Dumitraș a depus plângere penală împotriva celor doi, care au fost condamnați ieri.

Simon Tibor a primit o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare, iar Daniel Cucuruzan a fost condamnat la 7 ani cu executare. Soluția pe scurt poate fi accesată aici.

În 2015, clujeanul Dumitraş Cosmin Sebastian a fost condamnat de instanţa de fond a Tribunalului Cluj la doi ani de închisoare şi plata unor despăgubiri către stat în valoare de aproximativ 10,5 milioane de lei.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Dumitraș că ”în perioada ianuarie 2008 – februarie 2011, inculpatul Dumitraş Cosmin Sebastian, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în mod repetat, a omis în tot sau în parte, să evidenţieze, în actele contabile şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate (vânzări de autoturisme second hand, achiziţionate din ţări membre ale Uniunii Europene) şi veniturile realizate, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu total de 10.552.195,79 lei (echivalent a 2.552.594,21 euro).

Concret, inculpatul nu a evidenţiat, colectat, declarat şi plătit TVA aferentă operaţiunilor comerciale şi veniturilor realizate în realitate de către firma pe care o administra”, arată DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here