O brutărie din Câmpia Turzii a fost închisă de OPC Cluj după ce, în urma unui control s-au descoperit gândaci care foșgăiau prin sala în care se prepara pâinea. Unitatea a fost închisă și amendată cu 4.000 de euro.

În urma verificării aspectelor unei reclamații, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii, în data de 21.09.2022.

Ca atare, o echipa de control a verificat, în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi -, respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea menționată.

Mulți gândaci peste tot în brutărie

Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare (din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here