Grupul BT se extinde din ce în ce mai mult. După recenta achiziţie a OTP, banca clujeană a anunţat că achiziţionează fondul BRD Pensii.

BT a convins Societe Generale să îi vândă BRD Pensii, principala țintă a grupului Banca Transilvania nefiind afacerea BRD Pensii în sine (altfel cea mai slabă din piața de profil) ci posibilitatea de a debuta pe o zonă strategică, cea a pensiilor administrate privat, Pilonul II. De administrarea efectivă a fondurilor BRD se va ocupa BT Pensii, care are deja propriile fonduri Pilon III, pensii facultative. În cursa pentru preluarea BRD Pensii s-a mai aflat și Vienna Insurance Group (VIG), care, la rândul ei, a debutat recent pe piața pensiilor aministrate privat de la noi, preluând Aegon și schimbându-i numele în Carpathia Pensii.

Cele 5,4 miliarde de lei din fondului de Pilon II plasează BRD Pensii pe ultimul loc, cu active ceva mai mari de jumătate față de următorul clasat, de la coada spre vârful clasamentului.

1 COMENTARIU

  1. Băncile și orice altă instituție financiară trebuie oprite de la orice fel de investiție! Concurență neloială, tulburarea apelor, manipularea piețelor și alte fărădelegi.
    Banca ar trebui să nu aibe NICI O PUTERE, să fie doar UN INTERMEDIAR din moment ce băncile nu dau din banii lor împrumut și nici din cei ai deponenților; banii se creează pe loc cînd se cere și aprobă un împrumut.
    Can banks individually create money out of nothing? — The theories and the empirical evidence, Richard A Werner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.