Preşedintele PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, consideră că Marko Bela ar trebui 'să-şi dea demisia de onoare din Parlamentul României în semn de respect faţă de românii din Transilvania', pentru faptul că cere ca aceştia să fie obligaţi să înveţe limba maghiară, iar pe de altă el cere parte organelor statului să se autosesizeze în acest caz.
Deputatul democrat-liberal a arătat, duminică, într-un comunicat remis presei, că 'demersul parlamentarului UDMR Marko Bela de a iniţia un proiect de lege prin care românii să fie obligaţi să înveţe limba maghiară' este iresponsabil şi neconstituţional.

'Într-o societate democratică este inadmisibil să avem politicieni care să profite de poziţia lor de parlamentari şi să iniţieze proiecte de lege care să înfrângă dispoziţiile constituţionale privitoare la caracterul unitar şi indivizibil al statului', a subliniat deputatul Daniel Buda. Parlamentarul clujean a declarat pentru AGERPRES că va sesiza şi Biroul Permanent al PD-L, pentru ca acesta să ia atitudine 'faţă de acest lucru strigător la cer', iar pe de altă parte, aşteaptă ca şi 'organele statului să ia act şi să se autosesizeze', pentru că este vorba de un demers care încalcă prevederile Constituţiei, prevederi conform cărora limba oficială este româna. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat sâmbătă, la Târgu Mureş că Uniunea se gândeşte la un proiect de lege care să prevadă obligativitatea învăţării limbii maghiare de către elevii români din Ardeal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.