Sunt trei, fac parte din acelaşi partid, PDL şi şi-au câştigat mandatele de parlamentar direct, obţinând peste 50% din voturile alegătorilor. Acum ne spun ce planuri au pentru viitor şi care cred că le-au fost atuurile în faţa contracandidaţilor

Daniel Buda, Adrian Gurzău şi Mihail Hărdău au obţinut direct mandate de parlamentari în urma alegerilor din 30 noiembrie. Daniel Buda a câştigat alegerile în colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor după ce a obţinut 11.440 de voturi, reprezentând 51,27% din sufragii. Adrian Gurzău a trecut şi el pragul de 50 de procente şi şi-a asigurat un mandat de deputat pentru următorii patru ani. Acesta a candidat în colegiul 4 unde a obţinut 11.416 voturi, adică 50,33%. Mihail Hărdău, va fi senator pentru colegiul 1, adică partea vestică a municipiului. Acesta a câştigat alegerile cu 50,23 de procente, adică 24.146 de voturi.

Gazeta: Care sunt priorităţile dumneavoastră pentru mandatul 2008-2012?

Mihail Hărdău: Principala mea prioritate este ca imediat după validare să deschid un birou parlamentar în Mănăştur. După care urmează o întâlnire cu parlamentarii de Cluj de la PDL, împreună cu primarul Emil Boc şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe pentru a ne coordona programul de guvernare cu necesităţile Clujului. Infrastructura Clujului este una dintre priorităţile PDL pentru acest mandat şi mă refer aici la finalizarea centurii ocolitoare a municipiului şi demararea lucrărilor pentru cealaltă centură. În plus, eu mai am în plan iniţierea unui proiect de lege prin care spaţiul silvic de lângă Cluj să între în administrarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca în vederea realizării unui parc de agrement.

Adrian Gurzău: Prioritatea mea principală este de a aduce bani pentru Cluj. Apoi am în plan modificarea unor legi, inclusiv legea urbanismului şi un pachet de legi pentru dezvoltarea durabilă. Totodată, voi propune un pachet de legi care să ajute la grăbirea accesării fondurilor europene.

Daniel Buda
: Priorităţile mele sunt cele pe care le-am prezentat şi în campania electorală. Am în plan un proiect de descentralizare fiscală, pentru ca banii marilor contribuabil să rămână la Cluj, apoi un proiect pentru asigurarea afacerilor şi un altul pentru reglementări în ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor, astfel ca persoanele care au făcut acest lucru din bani proprii să poată să îşi recupereze investiţia. În plus am să continui ce am început în mandatul trecut.

Gazeta
: Care este secretul succesului? De ce credeţi că v-au ales clujenii de dumneavoastră şi nu pe contracandidaţii dumneavoastră?

Mihail Hărdău: Cred că noi am emis un mesaj de echipă. Nu ne putem disocia de partid şi de liderul nostru, Emil Boc, cel care a adus un plus de valoare partidului. Am fost o echipă şi pentru colegiul meu, împreună cu Daniel Buda şi Mircea Giurgiu. Cred că am fost credibili.

Adrian Gurzău: Clujenii m-au recunoscut. Am fost lângă ei, am fost în casele lor. Am discutat cu ei şi nu am făcut promisiuni, ci am ascultat. Noi am făcut promisiuni în echipă pe care le vom îndeplini. În plus, eu mi-am mobilizat familia şi prietenii încă de la începutul campaniei electorale pentru convinge cât mai multă lume să mergă la vot.

Daniel Buda
: Secretul succesului este că sunt alături de clujeni. Clujenii au ales seriozitatea şi profesionalismul în detrimentul altor calităţi sau promisiuni. Îi asigur şi pe această cale pe cetăţenii Clujului că nevoile lor sunt şi nevoile mele.

Gazeta: În ce măsură se datorează succesul dumneavoastră partidului din care faceţi parte şi implicit lui Emil Boc?

Mihail Hărdău
: Nu poate fi disociat Emil Boc de PDL. Emil Boc a făcut ca PDL să aibă conistenţă şi valoare aici la Cluj. În 2000, PD nu a reuşit nici măcar să intre în Consiliul Judeţean, deci saltul este unul foarte mare acum. E un mare merit al partidului şi al lui Emil Boc, câştigul de la aceste alegeri.

Adrian Gurzău: Nu putem face o diferenţiere între candidat şi partid. Ar fi o eroare. Partidul a contat în reuşitele noastre în foarte mare măsură. La fel şi Emil Boc.

Daniel Buda
: Sunt parte a unui partid şi a unei echipe, aşadar a contat mult. Împreună cu partidul şi cu Emil Boc am reuşit.

Gazeta: Care credeţi că este cea mai viabilă soluţie pentru guvernarea României?

Mihail Hărdău: Presa vrea să facă întotdeauna Guvernul înaintea tuturor. PDL va forma Guvernul şi va conduce în următorii patru ani România. Nu contează că va fi sau nu într-o alianţă, important este că după ani de muncă vom ajunge în sfârşit la guvernare. Eu am crezut în asta demult.

Adrian Gurzău: România va fi guvernată de PDL cu un program PDL. Nu ştiu mai multe. Nu ştiu dacă va fi sau nu o alianţă. Cert este că cea mai bună soluţie va fi aleasă de Emil Boc. Eu voi susţine această soluţie.

Daniel Buda
: Cea mai viabilă guvernare este cea care va putea duce România peste momentele de criză. Ne dorim o guvernare de dreapta şi am spus asta în nenumărate rânduri. Anul acesta avem o victorie a Dreptei. Totuşi, nu excludem şi alte posibilităţi atâta vreme cât PNL nu vrea să renunţe la Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcţia de premier.

Simona Curcian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.