Tribunalul Administrativ de la Sofia a decis că ordinul de arestare a liderului GERB, fostul premier bulgar, Boiko Borisov este ilegal. Decizia instanței este una definitivă.

Pe 17 martie, Boiko Borisov, fostul ministru al finanţelor, Vladislav Goranov, şi consilierul de presă al GERB, Sevdelina Arnaudova, au fost reţinuţi şi eliberaţi a doua zi, fără a fi acuzaţi.

Cei trei au fost reţinuţi, după ce afaceristul bulgar Vasil Bojkov, care a fugit în Dubai, a susţinut că a fost victima unui şantaj. Potrivit completului de judecată, măsura administrativă coercitivă aplicată de reţinere pentru 24 de ore „este neîntemeiată de fapt şi neconformă cu scopul legii”. Ordinul de arestare nu precizează „faptele săvârşite, care au justificat necesitatea aplicării măsurii administrative coercitive”.

Direcţia de Poliţie a Capitalei din Ministerul bulgar de Interne trebuie să plătească fostului premier bulgar cheltuieli de judecată în valoare de 480 de leva (circa 240 de euro).

Fostul prim-ministru de la Sofia Boiko Borissov a fost reținut si arestat în martie sub acuzația de abuz de fonduri europene.

Arestările au avut loc în cadrul unei acțiuni a poliției în legătură cu investigațiile Procuraturii Europene condusă de Laura Codruța Kovesi după cum a anunțat Ministerul de Interne de la Sofia. 

Citește și: Un consilier local de la Primăria Cluj Napoca și-a dat demisia

1 COMENTARIU

  1. Codruto, te chemam si la Cluj unde Boc si gasca isi cam baga minutele in banii clujenilor pina la umar…si apoi isi umfla jeburile excrocii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here