Arhimandritul Vasian, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse din Bulgare, a fost expulzat de autoritățile de la Sofia pe motiv că este o „amenințare la adresa securității naționale”, scrie Politico .

El a fost expulzat joi, împreună cu doi angajați ai bisericii Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni din Sofia, potrivit unui comunicat emis de ambasada rusă din Bulgaria.

„Suntem revoltați de faptul și forma deciziei luate de partea bulgară. Este evident că actuala conducere a Bulgariei și-a propus să distrugă nu doar legăturile socio-politice, culturale și umanitare dintre țările noastre, ci și să rupă relațiile dintre bisericile ortodoxe surori rusă și bulgară și să învrăjbească popoarele rus și bulgar unul împotriva celuilalt”, a transmis Ambasada Rusiei pe pagina de Facebook.

Într-un interviu acordat Politico în luna iunie, fostul premier bulgar Kiril Petkov, a cărui alianță reformistă este în prezent principala forță într-un nou guvern, a declarat că Bulgaria trebuie să-i elimine din țară pe agenții susținuți de Moscova dacă speră să reușească în planurile sale ambițioase de a scăpa de crima organizată și de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here