Compania americana Emerson a lansat oficial unitatile de productie multifunctionale din Cluj Napoca. Fabrica din Parcul Industrial Tetarom II produce generatoare electrice, regulatoare de gaz si este etimata la peste 120 de milioane de euro.

Pentru campusul din Cluj sunt planificate cinci cladiri, doua din ele fiind deja finalizate. Prima unitate, construita anul trecut va produce regulatoare de gaz pentru aplicatii industriale si casnice, aparataj electric pentru medii explosive, echipamente si dispozitive pentru instalatii în constructii. Cea de-a doua unitate va produce generatoare electrice de mare putere si va ocupa o suprafata de aproximativ 6.000 metri patrati spatiu de producere si 1.600 metri patrati birouri si anexe administrative. De asemenea, investitia va cuprinde si un centru de engineering si de dezvoltare de proiecte în colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj. Nicholas Traubman, ambasadorul American în România crede ca forta de munca a viitorului începe cu tinerii din acest oras, compania fiind capabila sa initieze tinerii si sa fructifice ceea ce ei au la baza înca din facultate. În momentul de fata studentii Universitatii pot participa la programul Emerson Engineering Scholarhip. Daca la început campusul are doar 90 de angajati, la finalizarea lui numarul angajatilor va ajunge la 2000. Calin Baciu, director Emerson România, e de parere ca în doi, trei ani se vor finalize si restul cladirilor. La inaugurare au fost prezenti Emil Boc, Marius Nicoara, Calin Baciu, director Emerson România si Nicholas F. Taubman.  Primarul Emil Boc declara ca odata cu inaugurarea companiei Emerson “rescriem istoria economica a Clujului”. Acesta continua spunând ca se marcheaza trecerea de la industria de tip comunist la industria avansata, bazata pe tehnologia Emerson. Autoritatile clujene sustin investitiile si totodata comunitatea locala va fi alaturi de aceasta investitie. Compania Emerson are reguli stricte în ceea ce priveste siguranta, etica si raspunderea fata de mediul înconjurator. Ambasadorul American în România, Nicholas F. Taubman a declarat ca venirea la Cluj a companiei Emerson este un eveniment important pentru oras, iar compania este cunoscuta în toata lumea pentru tehnologia superioara de care dispune. Astfel, venirea la Cluj a companiei Emerson este o investitie de success pentru noi tosi, sustine primarul Emil Boc.Emerson are peste 60 de divizii care opereaza în 245 de locatii din lume si vând produse în peste 150 de tari. Are peste 120.000 de angajati în toata lumea, dintre care 23.000 doar în Europa. În anul 2007, compania Emerson au totalizat vânzari de 22,6 miliarde de dolari.

Beatrice Golondzac

Emerson, cu sediul în St. Louis, este lider global în combinarea tehnologiei si ingineriei pentru a gasi solutii inovatoare pentru clientii sai, prin deviziile sale de managmentul procesului industril, tehnologii pentru climatizare, surse de alimentare pentru retele, solutii pentru depozitarea marfurilor de uz industrial si casnic, productia de motoare, automatizari industriale si solutii pentru echipament integrate.

2 COMENTARII

  1. sati fie rusine calin baciu ai dat un muncitor afara pe nedrept cind el mai avea concediu de odihna sati deie dumnezo si tie la fel boala si problemele care le are muncitoru ala

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.