Curtea de Apel Cluj a decis să mențină soluția de achitare dată în dosarul fostului primar din Târgu Mureș, Dorin Florea.

DNA l-a trimis în judecată pe Florea pentru ”participație improprie la abuz in serviciu dacă funcționarul a urmărit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul. Pentru aceeasi acuzatie – si tot pe „fapta nu exista” – a fost achitata Maria Cioban (fost secretar al municipiului Targu Mures).

„In baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b) Cod procedura penala, respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Targu-Mures si Municipiul Targu-Mures impotriva Sentintei penale nr. 160/15 noiembrie 2021, pronuntate de Tribunalul Mures in dosar nr. 1883/102/2016.

In temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelurilor promovate in cauza raman in sarcina statului.

Definitiva. Pronuntata azi, data de 02 februarie 2023, prin punerea deciziei la dispozitia participantilor prin intermediul Grefei Curtii”, arată soluția pe scurt emisă de judecatoarele Ancuta Pura si Georgiana-Rodica Farcas-Hingan de la Curtea de Apel Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here