Judecătorul MARCU Stanca-Ioana de la Curtea de Apel Cluj a decis să anuleze mai multe probe din dosarul penal în care este judecat Kiss Laszlo, supranuymit ”tăticul” offshore-urilor magnaților din România.

”În temeiul art. 281 alin. 1 lit. b Cod de Procedură Penală în interpretarea dată prin Decizia nr. 302/2017 a Curţii Constituţionale, constată nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviinţate, respectiv prelungite în dosarul nr. 49D/P/2012 al DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi în dosarul nr. 328/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj- declinat la DIICOT, având ca obiect interceptarea şi înregistrarea convorbirilor şi comunicărilor telefonice, respectiv interceptarea şi înregistrarea audio şi video a convorbirilor şi comunicărilor purtate în mediul ambiental. În temeiul art. 102 alin. 2 – 4 Cod de Procedură Penală, exclude din materialul probator al dosarului penal nr. 49D/P/2012 al DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi din dosarul nr. 328/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj- declinat la DIICOT, toate procesele – verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică menţionate, aflate în dosarul de urmărire penală –volumele de urmărire penală nr. I (filele 180 – 271), vol. VI (filele 31 – 134, 177 – 277), vol. VII integral (filele1 – 94), vol. IX (filele 60 – 206) şi vol. X (filele 3-20, 43 – 133). În conformitate cu Decizia nr. 22/2018 a Curţii Constituţionale, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă şi a 32 suporţi optici care conţin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică”, arată soluția pe scurt a judecătorului.

În martie 2019, KISS LASZLO, împreună cu ceilalți inculpați, au fost achitați de Curtea de Apel Cluj. Însă, procurorii de la DIICOT Sălaj, care au trimis dosarul în judecată, au contestat verdictul la Curtea Supremă. Acolo, după aproximativ doi ani de dezbateri, judecătorii au ajuns la concluzia că procesul ar trebui rejudecat, iar acestă sentință a întors dosarul la Cluj. 

Aproape toți magnații din România, plecând de la Sorin Ovidiu Vântu, deputatul William Brânză sau Dumitru Creștin, sunt doar câteva nume grele care au apelat la serviciile lui Kiss pentru a își deschide off-shore-uri în paradisuri fiscale. În momentul de față, Kiss este în pușcărie fiind condamnat într-un alt dosar.    

1 COMENTARIU

  1. DEFINIȚIE: „Evaziunea e sustragerea de la plata impozitelor sau taxelor și se manifestă prin fentarea informațiilor date la autorități, declararea unor sume mai mici decât în realitate, sau mărirea cheltuielilor inclusiv cu deconturi fictive.” Prin urmare, mutare în OFFSHORE, nu e „optimizare fiscală”, ci EVAZIUNE fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.