Bisioc Ioan Aurel și Costea Mariana, supranumiți Bonnie și Clyde de Cluj, au fost condamnați în dosarul de camătă în care au fost trimiși în judecată.

În privința lui Bisioc Ioan Aurel, judecătorii au hotărât să șteargă acuzațiile de violare de domiciliu și furt pentru că victima și-a retras plângerea. Însă, el a fost găsit vinovat de infracțiunea de șantaj și a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare de 3 ani, 5 luni și 10 zile, precum și la plata sumei de 32.350 lei.

Partenera lui, Mariana Costea, coinculpată în dosar, a fost condamnată la 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de camată cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru un termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, ea a mai fost condamnată să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Municipiului Turda ori în cadrul Primăriei Comunei Câmpia Turzii.

Și în cazul ei, cât și în cel al lui Bisioc, părțile victimele și-au retras plângerile. Motivele sunt lesne de înțeles.

Cei doi au fost trimiși în judecată în toamna anului trecut.

„La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și al jandarmilor Detașamentului 4 de Jandarmi Turda, au pus în aplicare 3 percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale a 2 persoane.

În dosarul penal sunt vizați un bărbat în vârstă de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de camătă, furt, șantaj, înșelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și violare de domiciliu și o femeie în vârstă de 29 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de camătă, ambii din municipiul Turda.

Din activitățile investigativ-operative derulate de polițiști, reiese faptul că, de la începutul anului 2021 și până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, cu titlu de împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar și de 8 ori mai mari, împrumuturile fiind cuprinse între 100 de lei și 4.000 de lei.

Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu amenințări și agresiuni fizice. De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceștia sume mai mari de bani.

În lunile ianuarie a.c. și februarie a.c., acesta s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-ar fi împrumutat de mai multe ori sume de bani, ocazie cu care i-ar fi sustras, din mână, suma totală de 2.200 de lei.

În luna octombrie a.c., aflând că un martor a fost audiat de organele de poliție în privința activității sale infracționale, bărbatul s-ar fi deplasat la locuința de domiciliu a martorului, unde l-ar fi amenințat și agresat fizic.”, a precizat IPJ Cluj, la vremea respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.