Fotograful român Cosmin Bumbuţ a câştigat premiul I la categoria Arhitectură în cadrul Sony World Photography Awards 2015, cel mai important concurs de fotografie din lume, arată Adevărul.ro. Cosmin Bumbuţ, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi fotografi profesionişti din România, a iniţiat în 2008 proiectul ”Camera intimă“ („Intimate Room”) care presupune fotografierea camerelor intime din toate penitenciarele României. Scopul iniţiativei a fost de a prezenta public şi a compara modul în care şefii penitenciarelor româneşti au ales să amenajeze dormitoarele în care deţinuţii au dreptul de a se retrage pentru a-şi consuma vizitele conjugale. Portofoliul cu care Cosmin Bumbuţ s-a prezentat la Sony World Photography Awards 2015 conţine 60 de fotografii realizate în intervalul 2008-2015 în 36 de penitenciare româneşti.

 ©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro”Persoana privată de libertate, soțul sau soția ori, după caz, partenerul sau partenera, are obligația, sub sancțiunea prevederilor art. 399 din Codul Penal să se informeze reciproc asupra existenței unei boli venerice sau a sindromului imonodeficienței dobândite (SIDA)”

Iată cum îşi descrie proiectul pe site-ul personal: „Din 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, s-au schimbat mai multe lucruri în penitenciare, iar unul dintre ele a fost dreptul la vizita intimă. Mai exact, fiecare deţinut care are o soţie sau iubită poate să beneficieze odată la trei luni de o vizită de trei ore într-o încăpere din penitenciar dedicată acestui lucru. Dacă se căsătoreşte în închisoare, deţinutul are dreptul ca, după ceremonie, să petreacă 48 de ore în camera intimă şi să primească o vizită pe lună în primul an. Am început acest proiect în 2008, când lucram la Bumbata, şi am fotografiat până acum camerele intime din 36 de penitenciare. Mai am 4 în 2015”.

Citeste mai mult: adev.ro/nnb5on

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

Foto: Cosmin Bumbuț, www.bumbutz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.