Directorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gherghită, a anunțat care va fi momentul în care vom putea renunța la masca de protecție. Se așteaptă atingerea unui prag de imunizare colectivă, dar și momentul în care cercetătorii nu vor mai descoperi noi tulpini care să nu fie acoperite de vaccin.

”În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie, însă a vreau să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o emisiune, duminică seară, la Antena 3.

Medicul a arătat că datele centralizate atât în România, cât şi din alte ţări în care au demarat campanii de vaccinare, arată „o eficienţă a vaccinului în viaţa de zi cu zi” în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenţei cazurilor de COVID-19.

El a precizat că, la nivel naţional, s-a observat reducerea incidenţei bolii la persoanele vaccinate în prima etapă, la cele din centrele sociale, iar datele centralizate de medicii de la Iaşi care îngrijesc pacienţi dializaţi relevă o scădere cu 90% a incidenţei cazurilor la această categorie de bolnavi, conform G4Media.

Citește și: La Cluj ajung azi peste 20.000 de doze de vaccin în cea mai mare tranșă din România

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here