Primăria București va implementa unul dintre proiectele derulate de Primăria Cluj Napoca. Este vorba de transportul public al elevilor.

Primăria Capitalei va înființa un serviciu de transport a elevilor din ciclul primar și gimnazial cu microbuze/autobuze școlare, potrivit unei hotărâri aprobate la finalul lunii mai de Consiliul General. În prima fază, proiectul va fi unul pilot și vizează doar Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3. Primarul Gabriela Firea a declarat că aici învață 2.500 de elevi, iar rolul proiectului pilot este de a testa dacă această soluție funcționează și în București.


”Vom implementa un proiect pilot care propune înființarea unei rețele de autobuze și autobuze școlare. Vom începe cu școala 195 din Sectorul 3, una dintre cele mai mari, are 2500 elevi. Aici sunt și mulți elevi din zona metropolitană. Vom vedea dacă acest gen de proiect funcționează și în București. El este implementat și în alte orașe din țară și străinătate”, a explicat primarul Gabriela Firea, potrivit hotnews.ro. Elevii vor fi însoțiți în microbuze de un reprezentant al Poliției Locale.

La Cluj, proiectul a început în septembrie 2018, în urma unui parteneriat între Primăria Cluj-Napoca – Compania de Transport Public și Inspectoratul Școlar, acesta fiind votat de cetățeni în cadrul concursului de bugetare participativă din 2017. Inițial, acesta s-a desfășurat timp de 40 de zile, la 2 școli din Municipiul Cluj-Napoca, de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” si Liceul Teoretic “Avram Iancu”, pentru elevii claselor 0-4. Vezi aici toate traseele.

În luna iunie 2019, Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Cluj-Napoca au extins proiectul, numărul traseelor fiind majorat de la 5 la 12. 

Citeste și Un șofer de autobuz se plânge de mizeria lăsată de elevi: „Când vom începe să transportăm oameni?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here