Primăria Cluj-Napoca a sponsorizat Capitala Europeană a Tineretului prin intermediul Federației Share cu 2,3 milioane anul trecut, însă conducerea nu a reușit să aducă respectivul ONG pe plus anul trecut. Astfel, cheltuielile s-au ridicat la 2.970.024 de lei, iar încasările au fost de 2.951.897 de lei. Cu toate că deficitul este unul minor, de doar 18.000 de lei, Federația Share a avut noroc cu un excedent din anul anterior.

 

Tineretul clujean se descurcă mai bine în 2015 decât în anul trecut, când au cheltuit mai mulți bani decât și-au propus. Putem doar să ne uităm peste lista societăților cu care au încheiat contracte ca să ne dăm seama de unul dintre motive pentru care și-au depășit în 2014 cheltuielile, creând un deficit la Federatia Share. Localurile scumpe și hotelurile de lux. Hotelul de cinci stele din cartierul clujean Bună Ziua, dar și unul dintre cele mai de fiță restaurante de pe strada Napoca au fost locurile unde ”tinerii” au cheltuit sume de bani. Ei și-au plătit reclamă și pe rețeaua de socializare Facebook.

Cea mai mare parte a bugetului a mers însă pentru rezervarea celor doi artiști David Guetta și Avicii. Astfel, două milioane de lei au mers către EUROPEAN EVENT SERVICE și Rixton Binder Fee.

”Banii (n.r. care au rămas în conturi la finele lui 2014) sunt din anul anterior. De aici și diferența dintre venituri și cheltuieli. La fel au fost și facturi din 2014 care au fost plătite la început de 2015 cum e și normal. Ne-au rămas bani din decursul anului 2013. Eu i-am întrebat pe colegii mei cu care am vorbit și dat fiind faptul că din echipa din 2013 erau 5-7 persoane (n.r. nu știe despre raportul din 2013). Trebuie să vorbesc cu Andras Farkas care era director executiv atunci. Sunt peste 30 de oameni care lucrează acum în Share. O parte primesc remunerații lunare sub formă de PFA.

 

Angajații de la Share, plătiți pe PFA

Mi-a rămas în cap că Răzvan Luca, coordonatorul de la Day 15, e remunerat prin faptul că el își oferă serviciile prin acest instrument. Vlad Pop a lucrat mult timp pe bază de voluntariat. Asta este cu totul altă discuție. Există angajați cu contracte de muncă pe Volunteers Academy, unde este un proiect cu finanțare norvegiană și unde cu ajutorul proiectului am reușit să angajăm anumite persoane. Fiind un proiect atât de complex, cu așa multe surse de venit ar trebui să ne adaptăm. Acolo există persoane angajate cu contracte de muncă, unde nu pot fi plătiți anumiți oameni. Eu, fiind angajată a Primăriei Cluj-Napoca, nu pot fi plătită în cadrul unui proiect cu finanțare norvegiană. Munca mea pentru proiectul respectiv e voluntară. Natura activității unei organizații non-guvernamentale, non-profit nu este de profit și pierdere. Obiectivul nostru este să utilizăm ajutorul oferit de municipalitate pentru a atrage din alte surse sprijin mai mare ca să ne desfășurăm activitatea și alte proiecte. Ceea ce am făcut. De exemplu, din cei 300.000 de lei care au fost alocați în 2014 pentru desfășurarea activității au fost atrași peste 500.000 de lei din alte surse. Din cei 1,8 milioane oferiți de municipalitate pentru proiectul Untold am estimat că se întorc în comunitate peste 500.000 de euro prin taxe-bilete-cheltuieli ale turiștilor și așa mai departe. Din taxele care vin de pe bilete. Banii încasați din bilete intră în Federația Share. Eu așa știu. Faptul că nu s-a intrat în anul 2014 cu zero în cont ”, a declarat Diana Apan, purtătoarea de cuvânt a Federației Share.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.