Autorii ţepei “Caritasul Unguresc” au deschis o altă firmă în Cluj Napoca. Noua societate se numeşte Saturnus Finance şi are deschis sediu pe strada Horea, într-o chirie de la COMINEX NEMETALIFERE SA. Cei din spatele firmei Saturnus sunt, aceeaşi, MATE ISTVAN şi GASPAR BALINT, cel din urmă având cetăţenie ungară. Chiar dacă presa clujeană a semnalat cazurile de înşelăciune încă de anul trecut, poliţia pare că nu a făcut nimic, în pofida faptului că mulţi oameni au depus plângeri.

 

Persoanele acuzate că sunt artizanii “Caritasului unguresc” şi-au deschis o altă societate în Cluj. Este vorba de SC Saturnus Finance, firmă în care acţionari sunt MATE ISTVAN şi GASPAR BALINT, cel din urmă având cetăţenie ungară.

“Noua firmă cu activitate tip ‘’Caritas Unguresc’’ se numeşte SC Saturnus Finance srl, înfiinţată de curând, pe 20-03-2014,CUI 32952590,J12/1054/2014.Adresa sediului este str. Horea,nr.78,etj.2,corp A,biroul nr.57,oraş Cluj-Napoca,judeţ Cluj, tel. administrator 0733-958-222 /0356-447-755.Punct de lucru în Timişoara, str.General Dragalina,nr.42,tel. 0733-938-334 si 0733-938-335 (Roxana Radu sau d-na Timona) Cont deschis la Volksbank (RO 20 VBBU 2511 CJ26 3148 2701) unde se încasează taxele şi ratele în avans la păgubiţi.

Această firmă, ca de altfel multe firme similare tot cu sediul central Cluj,dovedite că au înşelat mii de persoane în ultimii ani, cum ar fi:Sc Euro Credit Cassa srl, SC Invest System Capital srl, SC Favorit Solution srl şi mai curând SC First Exit Grup srl, promit credite cu dobânzi anuale de 3-3.2/% pe 5;10 sau 20 ani şi cu rate lunare foarte avantajoase. Verbal şi prin reclame atrag persoane care nu sesizează clauzele ascunse în contract şi se trezesc că achita în avans o taxă de contract (5-10%) din valoare şi o primă rată lunară, fără a primi nici un credit de la ei. Sunt păcăliţi,se aprobă foarte rapid creditul cerut,fără verificări de bonitate, pe o perioadă cât mai mare. După ce achită aceste sume în avans,sunt sfătuiţi să achite cât mai multe „rate” în avans pentru a avea şanse să fie pe o listă de presupuşi câştigători în a primi creditul promis mai repede. Dar în „contractul de mandat” daca ai ghinionul să-l semnezi, se precizează în termeni foarte alambicaţi că poţi primi acest credit până la finele contractului (5;10;20 ani) dar nu e obligatoriu! Societatea nu se obligă să achite acest credit cerut şi promis, poate să se dizolve între timp (ceea ce s-a întâmplat cu majoritatea) şi nu-şi asumă nici înapoierea sumelor pe care la-ai virat la ei. Totul e făcut la limita legalităţii şi dacă ai semnat contractul şi ai virat sumele cerute…ai rămas în pagubă. Poţi doar să faci cât mai e timp reclamaţie la poliţie şi să-ţi reziliezi contractul, aşa poate în instanţă mai recuperezi ceva daca ai de unde”, arată o sesizare primită pe adresa redacţiei.

 

Plângerile i-au năucit pe poliţişti

“Problema este că se adresează cu această ofertă în toată ţara, primesc actele cerute pe fax sau E-mail şi este foarte greu să ştii ce face firma de la Timişoara, care poate dispărea oricând din spaţial închiriat, ceea ce s-a şi întâmplat în cazurile de mai sus”, mai arată persoana care a trimis sesizarea.

În pofida faptului că cei care susţin că au fost păcăliţi au depus plângeri, atât la poliţia clujeană, dar şi la secţiile de poliţie din oraşele în care locuiesc, până în momentul de faţă activitatea societăţii respective nu a fost oprită. Mate Istvan a declarat telefonic că toate acuzaţiile care i se aduc sunt minciuni şi că firmele pe care le conduce nu se ocupă de acordarea împrumuturilor. „Nu este nimic adevărat din toate acestea şi sunteţi prost informaţi”, a declarat Mate Istvan. El a susţinut că doreşte să vină la sediul redacţiei pentru a se explica cu ce se ocupă firmele pe care le conduce, însă nu a mai ajuns la întâlnirea stabilită.

Acest mod de operare al ingineriei financiare este copiat după un model folosit de clujeanul WALDMAN CSABA LASZLO. El este administrator a trei societăți comerciale (Favorit Solution, Best Invest Solution și Bamboo Consulting) la care asociați sunt cetățeni din Ungaria și un off-shore din Seychelles, iar Waldman este administrator. Până de curând, firma Best Invest Solution avea sediu pe strada Traian nr 9, dar după ce un clujean nemulțumit de serviciile oferite a amenințat că va face plângere la poliție pentru înșelăciune, aproape peste noapte angajații societății au golit sediul din Cluj.

 

Cum lucrează “Caritasul Ungurescu”

“O persoană solicită şi primeşte rapid aprobarea pentru un credit de 15000 lei pentru 120 luni, cu o rată lunară de 166 ron. El este obligat prin contract (pe care-l primeşte în 2 exemplare, deja semnate de firmă) să depună în contul de mai sus suma de 750 ron + 166 ron = 916 ron fără tva şi să trimită un exemplar semnat de contract la Timişoara, cu promisiunea că va fi pe o listă sigur în luna următoare. Dacă ai ghinionul să faci acest lucru, ai luat o mare ţeapă şi nu vei primi niciodată suma de bani cerută şi aprobata de ei, chiar vor încerca să te convingă să mai trimiţi alte rate lunare, ca să ai prioritate!!Asta până încep oameni să se sesizeze şi să facă plângeri penale!…Atunci ei dispar cu sumele încasate şi păgubiţii rămân cu procese şi anchete interminabile”, explică o persoană care a avut de-a face cu acest sistem.

1 COMENTARIU

  1. Este perfect adevarat! Alerg dupa o refinantare.Am vazut anuntul, am intrat, .am vorbit cu dna Roxana, am renuntat la un credit relativ avantajos la o banca(azi era ultima zi pentru a semna contractul) am cheltuit destul pentru noile hartii(naveta, stres,secretara si directorul in concediu,……),am ajuns la timp pentru fabulosul contract.Din fericire dna Roxana nu era acolo, asa ca am avut timp sa gandesc, sa pun intrebari(Cand imi va vira societatea banii dat fiind ca eu imprumut cu dobanda mare banii pe care initial trebuia sa le virez lor- era vorba cam de doua salarii ale mele). Spre surprinderea mea a inceput toata lumea sa tipe la mine (!!!!) sa-mi dea un contract sa-l studiez acasa,sa zica ca nu au voie sa-mi raspunda deoarece am initiat procedurile cu dna Roxana ,si nici macar nu am putut sa o mai astept acolo desi initial nu era nici o problema.Am sunat-o pe mobil si nu a raspuns.Am studiat contractul acasa si am fost sigura ca nu inteleg eu bine ce scrie.Era aberant! Totusi inca speram ca nu e adevarat .Preferam sa cred ca m-am prostit cu totul si ca creditul e in ordine dar mai lent.Am vorbit cu o colega ,am intrat pe sait si am avut confirmarea ca totul e asa cum am inteled initial:O mare si nesimtita excrocherie.Atrag atentia ca in contract se specifica lucruri si mai grave decat cele expuse in articol.Si daca ti_ai platit ratele la timp exista riscul ca daca ai girat cu un bun pretios sa ti-l pierzi.E inadmisibil ca politia sa nu ia masuri.Si cei care nu au semnat contract cu ei ar trebui sa primeasda despagubiri morale pentru stresul si disconfortul prin care au trecut! Ce sa mai vorbesc de cei inselati! E inadmisibil ca li se permite sa functioneze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.