Peste 20 de gospodarii din satul Cheia, comuna Mihai Viteazul, au fost afectate de alunecari de teren, astfel ca autoritatile locale au cerut vineri ajutorul prefecturii.

Potrivit primarului Ioan Zeng, alunecarile de teren au fost provocate de eroziunea solului, iar trei dintre casele afectate se afla în pericol de prabusire. 'Fenomenul a început sa se manifeste prin anii 1970, dar s-a acutizat în ultima vreme. Cauzele sunt naturale, dar accentuate de o exploatare a unei balastiere de calcar. Apa din pânza freatica s-a infiltrat si a dus la accentuarea fenomenului', a spus Zeng. Astfel, Zeng a cerut prefecturii sprijin financiar pentru rezolvarea problemei, dar si pentru ajutarea celor trei familii, care nu mai pot locui în zona respectiva. O alta problema de care s-au plâns locuitorii din satul Cheia este aceea ca si traficul greu de pe DN 75 le afecteaza casele.

Prefectul Clujului, Calin Platon, a anuntat ca va propune Guvernului alocarea de fonduri pentru rezolvarea situatiei provocate de alunecarile de teren.

(R.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here