Câştigătorii Galei excelenţei „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii”

Cea de a III-a ediţie a evenimentului de promovare a excelenţei în educaţie, „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii” ne-a oferit ocazia de a ne întâlni cu cei mai buni dintre cei buni – elevii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, care au realizat performanţe în domeniile lor de interes în anul trecut şcolar. Din peste 350 de dosare depuse de către părinţi, profesori, colegi, prieteni sau chiar de către elevi – juriul i-a ales pe cei peste 100 de elevi care, individual sau în echipă au avut performanţe extraordinare şi au făcut să se vorbească de bine despre Cluj-Napoca.

„Această manifestare – pe care Primăria Cluj-Napoca o organizează deja de trei ani în luna decembrie – pentru a le oferi tinerilor clujeni cu rezultate extraordinare în domeniul lor de excelenţă în preajma sărbătorilor un prilej de răgaz şi bucurie în munca lor continuă pentru a obţine performanţă – se află deja la cea de a treia ediţie. Putem vorbi deci, despre o tradiţie a comunităţii clujene de a-şi aprecia şi recompensa valorile. Cu fiecare an, descoperim din ce în ce mai mulţi tineri pentru care munca a devenit un mod de viaţă, la o vârstă foarte fragedă şi ştiu, văzându-i în astfel de ocazii, că oraşul nostru are cea mai valoroasă resursă pentru dezvoltare: materia cenuşie a acestor tineri. Tot ce ne rămâne de făcut nouă, adulţilor – este de a continua proiectele Clujului, astfel încât, oraşul nostru să fie locul unde aceşti tineri să îşi dorească să se dezvolte, să îşi contruiască cariere şi să îşi întemeieze familii. Sunt mândru că sunt clujean şi că vremelnic administrez oraşul care dă Europei şi de nu, lumii, astfel de exemple de valoare, muncă şi performanţă. Le mulţumesc în numele comunităţii profesorilor clujeni pentru efortul şi dăruirea pe care le pun în munca de zi cu zi cu aceşti tineri minunaţi. Doresc să le mulţumesc partenerilor acestui eveniment, în primul rând pentru că au ales să investească în tinerii Clujului şi în al doilea rând, pentru că le oferă posibilitatea de a se simţi recompensaţi pentru munca lor asiduă” a declarat primarul interimar Radu Moisin.   
În cadrul celei de a III-a ediţii s-a inaugurat un nou premiu, cel de „elev al anului”. Câştigătorul este PATRICK CIORCILĂ, un tânăr clujean cu totul special, pentru care fiecare zi înseamnă muncă, efort fizic şi o permanentă luptă de a reuşi să îşi organizeze timpul în aşa fel încât să se pregătească în domeniul său de excelenţă, să înveţe pentru şcoală şi să reuşească să îşi trăiască şi adolescenţa. Este jucător al clubului Winners Tennis Club, este elev în clasa a IX-a la Scoala Internaţională Cluj. Are 15 ani şi joacă tenis de la 4 ani. Se situează pe locul 275 în clasamentul mondial ITF, categoria 18 ani. A câştigat numeroase turnee naţionale şi internaţionale şi deţine 8 titluri de Campion Naţional la tenis, ultimul obţinut în luna mai 2011. În urmă cu 6 luni, tânărul nostru a debutat în circuitul mondial ITF, la categoria 18 ani. Chiar dacă abia a împlinit numai 15 ani el a participat deja la opt turnee ITF, dintre care a câştigat două – în Macedonia şi în Egipt – iar restul la turneelor s-a clasat pe primele locuri confruntându-se cu jucători mult mai mari decât el.  S-a întors chiar ieri din Statele Unite ale Americii, unde a participat la două dintre cele mai prestigioase competiţii ale tenisului mondial de juniori, turneele Eddie Herr şi Orange Bowl, în Florida. Acolo a reuşit performanţa de a ajunge în semifinala categoriei de dublu la Eddie Herr şi în primii 16 finalişti ai probei de simplu la Orange Bowl. Premiu special pentru „elevul anului 2011” a fost oferit de compania TSE Development – parte a grupului Betfair.

Premiile la categoriile din concurs au fost:
Prichindeii Cetăţii – acordate copiilor preşcolari care au participat în anul trecut la diverse competiţii şi au câştigat diplome la concursuri de artă şi îndemânare destinate vârstei lor. Premiile lor au constat în jucării minunate de la Best Kids – oferite de către compania Construdava
Melania Patricia Crişan – de la Grădiniţa Bambi
Issa Ariana Pădurean  – de la Grădiniţa Lizuca
Alina Paula Rus – de la Grădiniţa Lizuca
Antoniu Mânecan – de la  Grădiniţa Trenuleţul Veseliei
Andrei Darian Rus – de la Grădiniţa Lizuca
Fabian Ionuţ Gurbert – de la Grădiniţa Lizuca
1. Ambasador pentru Cluj:  

La secţiunea primar juriul l-a desemnat câştigător pe THEODORE MIHAI MEZEI, elev al Liceului de Muzică ”Sigismund Toduţă”, la clasa prof. Mara Pop şi prof. Mirela Blenche. Premiul primit de elev a fost oferit de compania Coral Impex.
Premiul “ambasador pentru Cluj” secţiunea gimnaziu a fost luat de sportivul KEVIN TĂTAR de la Şcoala „Constantin Brâncuşi”, medaliat la Campionatul Mondial de Karate, Tokio, Japonia. Kevin este elevul prof. Viorel Tătar şi are la activ nenumărate premii obţinute de-a lungul anilor la competiţii de gen. Premiul a fost oferit de Banca Transilvania .
La secţiunea liceu premiul a fost conferit sportivei NICOLETA MĂDĂLINA CRISTEA, de la Colegiul Economic „Dr. Iulian Pop. Ea este câştigătoarea Locului I, la Campionatul Mondial de Karate, şi este îndrumată de prof. Alina Şchiop şi prof. Adrian Gherman. Premiul a fost oferit de Banca Transilvania.

2. Inovaţie
Premiul la categoria inovaţie secţiunea „Gimnaziu” merge în acest an la SANDER WOUTERS, elev al Şcolii Internaţionale Cluj, la clasa prof. Dorina Gîrbovan. Deşi ţara sa de origine este Belgia, Sander este un tânăr perfect adaptat în Cluj-Napoca, româna pe care a învăţat-o până acum fiind caracterizată de un accent ardelean. El a participat la Concursul Internaţional „Energie şi apă” cu proiectul „Salvaţi apa!”. Datorită aplicabilităţii inovaţiei sale, Sander Wouters în cadrul acestui concurs, a fost introdus într-un proiect european „European sustainable energy”, desfăşurat la începutul anului 2011 în peste 20 ţări membre. Premiul a fost oferit de către compania clujeană EBS.
La secţiunea „Liceu” categoria „inovaţie” în acest an sunt doi câştigători. Ei sunt elevi la acelaşi liceu, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, sunt îndrumaţi de acelaşi profesor minunat, doamna Corina Toma şi au fost motivul pentru care juriul nostru a deliberat îndelung şi a decis în final că nu pot fi departajaţi, ambii fiind extraordinari în performanţele lor.
Primul dintre câştigători a fost premiat de către compania ISDC, şi este un „veteran” al galei, DARIUS TRAIAN MÎRZA, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”. El a obţinut În acest an premiul I la concursul Naţional de Inventică „Paşi pe urmele lui Edison”, cu proiectul „Scara lui Iacob” şi „Dispozitiv pentru demonstrarea efectului Kirlian”. Darius a mai participat la Festivalul Internaţional de Ştiinţă – „Science on Stage 2011”, la Copenhaga, Danemarca.
Premiul celui de al doilea elev la categoria inovaţie liceu a fost oferit de către TSE Development, parte a grupului Betfair. Premiul a mers la LICKER NANDOR. El a participat la Olimpiada Naţională de Informatică, a aplicat în practică cele inventate, în cadrul proiectului „DIY CNC”, un aparat CNC construit din  materiale reciclate, obţinute din imprimante vechi.

3. Ştiinţe
La secţiunea primar laureatul este ANDREI PETRIDEAN, elev al Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, îndrumat de doamna prof. Anca-Livia Borzu. El a câştigat premii I şi II la diverse concursuri de matematică – fazele judeţene şi naţionale, fiind una dintre speranţele matematicii clujene. Premiul a fost oferit de către compania Active Power Solutions.
Câştigătorul categoriei gimnaziu este elev al Şcolii „Ioan Bob”, se numeşte MIHNEA VLAD CUIBUS şi a adus Clujului o medalie de Argint la Olimpiada Naţională de Matematică, precum şi nenumărate Premii I la diferite concursuri naţionale. El este îndrumat de doamna prof. Lucia Iepure. Premiul său a fost oferit de către Banca Comercială Feroviară.
La secţiunea liceu – categoria „Ştiinţe” câştigătorul este FLAVIU TUDOR MIRON, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. Acesta a fost premiat pentru performanţele sale în matematică, printre rezultatele din anul trecut menţionând obţinerea unei menţiuni la Olimpiada Naţională de Matematică. Profesorul care îl îndrumă este doamna Rodica Mihadaş, pe care o felicităm astăzi pentru performanţele elevilor săi. Premiul este oferit de către compania clujeană CSI – producător de echipamente industriale.  

4. IT
Câştigătorul secţiunii este ALEXANDRU VELEA, de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”. El a obţinut medalia de bronz la Balcaniada de Informatică pentru Juniori, sub îndrumarea profesorului Lucian Ilea. A obţinut nenumărate alte premii la concursuri şi olimpiade – fazele judeţene, interjudeţene şi naţionale. Premiul a fost oferit de către compania clujeană Brinel.

5. Social
La secţiunea primar, câştigătorul este TUDOR ZBRANCA, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, îndrumat de doamna profesor  Anicuţa Bucur Abrudan. El a realizat un proiect social, „Dăruind vei dobândi”- proiect educativ care vizează copiii din VALEA PLOPULUI, implicat fiind şi în alte proiecte sociale.
Câştigătoarele secţiunii „liceu” sunt  două tinere extraordinare, care au ales să îşi dedice timpul şi energia în a-i ajuta pe ceilalţi. OANA PĂCURAR este elevă la Şcoala Internaţională Cluj, şi are participări la diferite evenimente caritabile, atât în acţiuni ale şcolii cât şi în asociaţii nonguvernamentale. Oana este îndrumată de doamna profesor Cornelia Vlad şi este un adevărat exemplu de motivare pentru colegii ei. A coordonat acţiuni de strângere de fonduri pentru diferite cauze nobile, dintre care amintim numai proiectul „S-o ajutăm pe Alia” – fetiţa care anul trecut a suferit de cancer şi care, datorită spijinului financiar primit prin acest proiect, a putut să îşi permită un tratament în străinătate, fiind astăzi vindecată. „Bazarul lui Moş Crăciun” a fost o acţiune în colaborare cu Organizaţia Little People, unde a particpat la strângerea de fonduri pentru organizarea Campionatului de Tenis de masă Ritto.
Cea de a doua câştigătoare este ŞTEFANA DANA LILIANA ANCA, de la Colegiul de Comunicaţii „Augustin Maior”, care a participat la rândul său în proiecte sociale majore, dintre care amintim „Implică-te! Fii voluntar de CRUCEA ROŞIE”, dar şi alte acţiuni de voluntariat pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe. Ştefana este îndrumată de doamna prof. Maria-Angela Juras şi este exemplul viu al faptului că un model poate să îţi definească formarea. Fratele său, Dan Ştefan Ilie Anca – a fost câştigător în anii trecuţi la această categorie şi iată, sora lui mai mică, îi calcă pe urme.
Categoria Social este sponsorizată integral de către compania Provident.

6. Mediu
Câştigătorii sunt elevii Liceului Teologic Adventist „Maranatha”, laureaţii în anul 2011 ai concursului „Iubesc Clujul curat” – competiţie ecologică organizată anual de primăria clujeană. Elevii sunt îndrumaţi de prof. Emanuel Ungureanu. Premiul a fost oferit de către compania Con A.

7. Arte individual
Câştigătorii acestei categorii sunt: la secţiunea „primar” – ANDRA BORZ, elevă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”, la clasa doamnei profesor Mara Pop, câştigătoare la Olimpiada Naţională de Pian. Andra a participat la Festivalul „George Enescu” – poate cel mai important eveniment cultural din România, şi a susţinut recitaluri la Casa Municipală de Cultură.
La categoria „gimnaziu” câştigător este SERGIU HUDREA, de la Şcoala Elf. Sergiu este considerat de către maeştri genului ca fiind unul dintre cei mai promiţători interpreţi de chitară clasică, el obţinând  premiul I la diverse competiţii. Sergiu este îndrumat de domnul profesor Ştefan Trifan. Printre cele mai notorii performanţe ale sale se numără premiul I – la Festivalul Internaţional de Chitară de la Sarajevo, sau premiul III la Concursul „Guitar Foundation of America” – Junior Division.
La secţiunea „liceu” juriul l-a desemnat câştigător pe HORAŢIU LUDUŞAN, de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”,, clasa doamnei profesor Maria Mărginean. Horaţiu are premii importante la concursuri de interpretare muzicală, el fiind un virtuoz al violoncelului.
Arte individual a fost sponsorizată integral de una dintre cele mai cunoscute în afara graniţelor ţării dintre companiile clujene de producţie, Jolidon.

8. Arte ansambluri
Categoria “Arte Ansambluri” secţiunea primar îi are în acest an câştigători pe simpaticii elevi ai clasei a III-a de la Şcoala „Iuliu Haţieganu”, coordonaţi de doamna învăţătoare doamna Maria Moţu. Toţi cei 28 de copii au obţinut premiul I la Concursul Internaţional „Crăciunul în lumea întreagă, unde au participat cu o carticică creată toţi elevii: textul poveştii, ilustraţii, coperte, câştigând în faţa unor şcoli din Olanda, Germania, Bulgaria, sau Moldova. Sponsor Europa Tour.
La secţiunile Gimnaziu şi liceu sponsorul a fost compania Jolidon. La gimnaziu au fost câştigători corul de copii "JUNIOR VIP”, de la  Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, îndrumaţi de doamna Profesor Mona Anca Mariaş. Ei au realizat un spectacol în premieră la Cluj-Napoca, „Sunetul muzicii” şi muncesc enorm pentru a realiza performanţe în acest domeniu minunat. Cea de a doua câştigătoare este echipa de majorete „MADNESS UMF” –  JUNIOARE, de la Clubul Sportiv UMF, îndrumate doamna profesor Carmen Biriş. Tinerele au luat locul I la Campionatul European de majorete şi impresionează la fiecare apariţie publică, pentru că munca enormă din spatele acestor performanţe se poate vedea cu ochiul liber atunci când performează pe scenă.
La secţiunea liceu au fost, de asemenea, două ansambluri câştigătoare. Primul este trupa de teatru AUDIENŢĂ GENERALĂ, care sub îndrumarea unuia dintre cei mai inimoşi dascăli din oraşul nostru, profesorul Adrian Mureşan, face performanţă după performanţă în arta dramatică. Cel mai impresionant lucru caracteristic trupei este faptul că elevii provind din diverse licee clujene, de la Liceul Lucian Blaga, Onisifor Ghibu, Bariţiu sau Şcoala Internaţională Cluj, legătura lor fiind asigurată de pasiunea pentru teatru.
Cel de al doilea câştigător la arte ansambluri liceu este tot o trupă de teatru, COBALT BLUE, de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, îndrumaţi de doamna profesor Diana Berindeie. Tinerii au participări la diferite concursuri şi festivaluri de teatru – în limba engleză – naţionale şi internaţionale unde au obţinut nenumărate premii I şi II şi cu siguranţă vom mai auzi de ei în viitor.

9. Sport individual – categorie sponsorizată integral de către de Jolidon.
La ciclul primar câştigător este RADU ANDREI ŢAICA, de la Şcoala Internaţională Cluj, clasa doamnei profesor Daniela Preda. Radu joacă tenis la Winner Tenis Club, unde, cu fiecare an, devine tot mai bun şi avansează în ierahiile specifice. Cea de a doua câştigătoare este MARA BENDRIŞ, de la grădiniţa „Mica Sirenă”. Deşi are numai câţiva anişori, Mara are deja rezultate impresionante la karate, sport pe care îl practică sub îndrumarea domnului prof. Bucur-Abrudan Marin.
La secţiunea gimnaziu două sportive – ALEXANDRA PERTEA, de la Şcoala „Traian Dârjan”, medaliată cu premii I la competiţii de atletism, unde face performaţă sub îndrumarea domnului profesor Nagy Ştefan.
Cea de a doua premiată astăzi este NAOMI CIORAP, de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, care a participat la Campionatele Mondiale de Înot – IBSA. Naomi face performanţă în înot alături de doamna profesor Emese Agnes Maniu.
La „liceu”, câştigătorul este DAN-SEBASTIAN HORVAT, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, elevul doamnei profesor Aurelia Vigu. El a luat locul II la Cupa Demolay – BNR Şah.
 
10. Sport de echipă
Câştigători la secţiunea “gimnaziu” sunt elevii din echipa de handbal băieţi, Şcoala „Iuliu Haţieganu”, medalialiaţi cu aur, locul I, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. Cei 12 sportivi sunt coordonaţi de prof. Mircea Pârvu.
La secţiunea liceu a câştigat echipa CSU Mobitelco, baschet masculin categoria under 15, campioni naţionali la categoria lor de vârstă, care au obţinut premiul si la cea de a doua ediţie a Galei.

11. Formatorul Anului
Pentru a încuraja profesorii să îşi promoveze elevii şi să le depună nominalizările, Primăria a creat o secţiunie specială în concurs, formatorul anului, care este profesorul cu cei mai mulţi elevi nominalizaţi. În acest an premiul merge la doamna profesor Mara Pop de la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”. Premiul a fost oferit de către compania Coral Impex.  

12. Premiul special – profesorul anului,
În acest an profesorul anului este doamna profesor Cornelia Vlad pentru coordonarea şi implementarea celor mai interesante proiecte educaţionale. Cornelia Vlad este profesor la Şcoala Internaţională Cluj şi a fost nominalizată de către colegii şi elevii săi pentru întreaga activitate, pentru proiectele prin care le demonstrează zilnic copiilor că şcoala este plăcută şi nici o informaţie nu este grea, dacă o înveţi cu plăcere. Printre proiectele inedite şi extrem de bine primite de către elevi se numără “My Money Week ” – primul program de educaţie financiară pentru elevi. Premiul a fost oferit de către Raiffeisen Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.