Mircea Dinculescu, noul arhitect sef al municipiului Baia Mare, ar ascunde o investiei imobiliara cu seful sau, primarul Catalin Chereches. El construieşte în municipiul Cluj-Napoca nişte blocuri în cartierul Gruia contestate de Instituţia Prefectului Judeţului Cluj. Cel care a făcut demersurile legale pentru oprirea lucrărilor este fostul subprefect Mihnea Iuoraş. Culmea este că Mihnea Iuoraş a fost ameninţat de către constructori că în urma acestor contestaţii că o să păţească ceva. Constructorul din umbră al blocului ar fi nimeni altul decât primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş(UNPR), cunoscut fiind pentru relaţia apropiată pe care o are cu Elena Udrea, conform unor surse. Iar cum în repetate rânduri au apărut în spaţiul public informaţii că Elena Udrea şi Traian Băsescu ar controla DNA, lui Mihnea Iuoraş i s-a fabricat un dosar de către procurorii anticorupţie ca urmare a ameninţărilor primite de la constructori. A fost trimis în judecată după doar o lună de zile, pe când Cătălin Cherecheş are un dosar la DNA care stagnează pe masa procurorilor de peste 410 zile.

 

Traseistul de la Baia Mare

Cătălin Cherecheş este un mare traseist: a fost în PSD, PNL, independent şi acum este în UNPR. La putere cum ar veni. Dar joacă în două bărci. El este şi în relaţii bune, unii ar spune chiar intime, cu Elena Udrea, preşedintele PMP, partidul lui Traian Băsescu. Despre ultimii doi tot timpul s-a vehiculat că ar controla Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA), iar cazul de faţă este un exemplu care dovedeşte mai mult aceste informaţii. Cătălin Cherecheş este urmărit penal de către procurorii DNA de 414 zile pe 14.08.2014 fără să fie trimis în judecată. Infracţiunile de care este acuzat sunt foarte grave: luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte. Orice alt primar sau preşedinte de consiliu judeţean ar fi reţinut măcar 24 de ore pentru asemenea acuzaţii, însă se pare că cineva acolo sus îl iubeşte pe Cătălin Cherecheş. Să fie Elena Udrea atât de puternică în rândul procurorilor anticorupţie?

 

Bogatul Cherecheş scapă de DNA

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este în relaţii cu noul său arhitect şef, Mircea Dinculescu. El îşi arată susţinerea faţă de acesta de la început. Cătălin Cherecheş nu este un om care să ducă lipsă de bani, el primind de la mama sa 1,5 milioane de euro. Bani pe care nu i-ar fi declarat în conturi şi nici în alte investiţii. Probabil ţine această sumă ”sub saltea.” Unele surse apropiate acestora ne-au declarat că de fapt Cătălin Cherecheş ar fi finanţatorul blocurilor ilegale din Gruia. Iar când Mihnea Iuoraş a încercat să oprească construcţiile ilegale din municipiu i s-au promis că va păţi ceva. Şi i s-a întocmit un dosar penal care într-o lună a fost şi trimis în judecată. Nu a avut de aşteptat ca şi Cherecheş aproape un an de zile fără să se întâmple nimic. Şi infracţiunea de care este acuzat Iuoraş este de complicitate la ” infracţiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii informaţii.” Nicidecum trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Blocurile ilegale de pe strada Romulus Vuia au fost subiectul mai multor anchete din Gazeta de Cluj. Construcţia a fost făcută de Mircea Dinculescu şi Maria Daniela Stanca prin intermediul firmei Adamco Group.

 

Cum s-a luptat subprefectul?

Subprefectul judeţului Cluj, juristul Mihnea Iuoraş, este cel care a redactat majoritatea actelor pentru contestarea autorizaţiei de construcţie a blocurilor de pe strada Gruia. Cele care pe acte sunt construite de Adamco Group

Subprefectul Mihnea Iuoraş a declarat anul trecut pentru ZIUA de CLUJ că, la finalul lunii octombrie 2013, corpul de control al ministrului Liviu Dragnea a efectuat un control amplu la Cluj, la Inspectoratul de Stat în Construcţii, însă a făcut verificări şi cu privire la blocul de pe Romulus Vuia nr. 8-10, tocmai pentru că autorităţile clujene au tratat cu superficialitate cazul. Primăria a eliberat, după cum a menţionat Prefectura încă din luna septembrie, o autorizaţie cu un etaj în plus faţă de proiectul iniţial, iar Inspecţia de Stat în Construcţii a permis ca blocul să se înalţe după bunul plac al constructorilor. „Deocamdată nu a fost definitivat raportul corpului de control. Noi nu aveam toate actele, aşa că cei de la Bucureşti au mai cerut completări de la primărie. Aşteptăm rezultatele controlului şi sperăm să avem date pentru a stopa abuzurile comise de dezvoltatorii ansamblului”, a mai spus Iuoraş.

Culmea este că raportul corpului de control al ministrului Liviu Dragnea nu a mai fost cum se aşteptau oficialii de la Prefectura Cluj. Raportul a spus că nu îşi mai dau cu părerea, dar Dragnea a ţinut raportul ascuns. Să fie şi de această dată mâna foştilor oameni ai lui Udrea?

 

Datoriile lui Mircea Dinculescu

Mircea Dinculescu nu are afaceri prea bănoase. Societăţile sale au profit de câteva mii de lei. Sume cu care nu construieşti mai multe blocuri. Din acest motiv Dinculescu s-a îngropat în datorii. Dar el ar fi primit banii pentru acest proiect chiar şi de la şeful său, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Declaraţia de avere a lui Mircea Dinculescu nu apare pe site-ul Primăriei municipiului Baia Mare. Ca să îi observăm cele două credite. Oricum, nici şeful lui, Cătălin Cherecheş, însuşi primarul oraşului, nu este curat. El a gajat la un credit, însă nu ne prezintă aceste date public. El a fost ales arhitect şef pe 24 iulie 2014. O sursă din cadrul catedrei de arhitectură de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ne-a declarat că „dacă pleacă la Baia Mare va fi un mare câştig atât pentru catedra cât şi pentru Cluj.”

”IPOTECA MOBILIARA CONSTITUITA IN FAVOAREA GARANTI BANK SA IN BAZA CONTRACTULUI DE IPOTECA MOBILIARA DIN DATA DE 27.10.2011 ASUPRA DISPONIBILITATILOR BANESTI EXISTENTE IN CONTURILE NR. RO80UGBI0000042000789RON, RO28UGBI0000042000856RON,RO73UGBI0000042000790EUR , PRECUM SI ORICE ALTE CONTURI, PREZENTE SI VIITOARE, IN ORICE VALUTA, DESCHISE LA GARANTI BANK SA PENTRU GARANTAREA CREDITULUI IMPREUNA CU DOBANZILE, COMISIOANELE SI ORICE ALTE COSTURI SI CHELTUIELI AFERENTE, ACORDAT LUI DINCULESCU MIRCEA IN BAZA CONTRACTULUI DE CREDIT NR. 020000420110002420 DIN DATA DE 27.10.2011 SI A ACTELOR ADITIONALE LA ACESTA”, se arată pe site-ul Arhivei Electronice de Garanţii Imobiliare.

”IPOTECA MOBILIARA CONSTITUITA IN FAVOAREA GARANTI BANK SA IN BAZA CONTRACTULUI DE IPOTECA MOBILIARA DIN DATA DE 29.03.2012 ASUPRA DISPONIBILITATILOR BANESTI EXISTENTE IN CONTURILE NR. RO80UGBI0000042000789RON, RO28UGBI0000042000856RON,RO73UGBI0000042000790EUR , PRECUM SI ORICE ALTE CONTURI, PREZENTE SI VIITOARE, IN ORICE VALUTA, DESCHISE LA GARANTI BANK SA PENTRU GARANTAREA CREDITULUI IMPREUNA CU DOBANZILE, COMISIOANELE SI ORICE ALTE COSTURI SI CHELTUIELI AFERENTE, ACORDAT LUI DINCULESCU MIRCEA IN BAZA CONTRACTULUI DE CREDIT NR. 020000420120002512 DIN DATA DE 29.03.2012 SI A ACTELOR ADITIONALE LA ACESTA”, se arată pe sursa citată.

 

Cătălin Cherecheş, urmărit penal de 410 zile

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, este urmărit penal de 414 zile pentru luare de mită, trafic de influenţă şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia sa, conform Hotnews.ro. Procurorii susţin că edilul din Baia Mare a cerut şi a primit bani de la 5 firme pentru a le favoriza în procedurile de achiziţie publică organizate de primăria Baia Mare, la atribuirea contractelor şi pe parcursul derulării lor.
Gazeta de Cluj a încercat să ia un punct de vedere de la arhitectul Mircea Dinculescu, care nu a răspuns fiind plecat din ţară şi având apelurile de intrare blocate, cu Cătălin Cherecheş, dar şi cu Mihnea Iuoraş. Niciunul dintre persoanele implicate nu au putut fi contactate. Vom solicita un punct de vedere şi de la DNA pentru ca procurorii să ne explice care este stadiul dosarului lui Cătălin Cherecheş şi când va fi acesta trimis în judecată.

mircea dinculescu

3 COMENTARII

  1. Foarte bun articolul.Din informatiile noastre se pare ca in spatele blocurilor ilegale de pe Macesului se ascunde primarul de Arad Gheorghe Falca care actioneaza pe linie confesionala(marea familie penticostala).

  2. La Baia Mare lucrările de construcție le complică uni ce la ei acasă au probleme cu legea , toți Arhitecți de la Baia Mare au morcovu înfipt când apare Dinculescu Gigolo de Cluj ,așteptăm demisia acestui Arhitect ce are mizerie la el acasă si la alți vrea să facă curat, RUȘINICĂ…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.