Marius Cataniciu tinde spre sefia DRDP. Ajutorul sau de nadejde în realizarea acestui deziderat este sotia sa Steluta Cataniciu. Gelu Cecan, actualul director al DRDP doreste sa se întoarcerca la afacerile sale. Steluta Cataniciu l-a “propus” pe Marius Cataniciu pentru fotoliul de prefect

Lupta pentru putere capata uneori dimensiuni neasteptate. Dupa ce Gelu Cecan a preluat “cu cântec” functia de sef peste drumurile judetene, acum, din informatiile Gazetei, acesta va renunta la functia de la DRDP în favoarea directorului adjunct Marius Cataniciu. “Miscarea” este orchestrata de sotia acestuia, Steluta Cataniciu.

Avid de putere

La mijlocul anului trecut, Ion Pantelimon, director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a fost destituit din functie. În locul acestuia a fost numit omul de afaceri “cu înclinatii liberale” Gelu Cecan. Totusi, acesta nu a fost prea încântat de ideea de a sta foarte mult la conducerea deconcentratei, el fiind nevoit sa lase deoparte prosperele lui afaceri pentru un salariu “modest” de aproape 2000 de dolari pe luna. În conditiile în care Cecan câstiga invariabil mai multi bani din activitatile sale economice, “nu renteaza” sa se cramponeze într-o institutie publica. Tinând cont de acest fapt, din informatiile pe care le detinem, el doreste cu orice pret sa paraseasca regia si sa se întoarca la afacerile care l-au consacrat. Conform surselor noastre, Cecan ar fi ales o varianta extrem de convenabila pentru a parasi institutia. Astfel, el ar fi cerut de la compania “mama”, CNADNR, ca directorului adjunct Marius Cataniciu sa i se permita a avea drept de semnatura în societate. Daca i se aproba cererea, Cecan ar urma sa plece în concediu medical un timp. În acel moment, Cataniciu ar fi fost singurul om cu drept de semnatura în DRDP, ceea ce-l facea practic directorul “plin” al institutiei. Mai mult, conform acelorasi surse, am aflat ca Gelu Cecan, dupa venirea din concediu ar fi renuntat la functia de director al DRDP, urmând ca Marius Cataniciu sa preia fotoliul de director, ajutat de Marius Nicoara. Totusi, jocul lor nu le-a iesit. Reprezentantii CNADNR au confirmat informatiile noastre, declarând ca lui Marius Cataniciu nu i s-a aprobat acea cerere.     

Cataniciu liberal

Marius Cataniciu este fostul director al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. În timpul mandatului acestuia, regia a înregistrat pierderi uriase, fiind pe punctul de a se desfiinta. La mijlocul anului trecut, Cataniciu a demisionat din functia de sef peste RADP si a plecat în “tabara” liberala, la DRDP. Dupa ce Partidul Democrat a fost scos de la guvernare, liberalii au încercat prin toate mijloacele sa “scape” de directorii de regii numiti pe criterii politice si care au apartinut PD. În Cluj, persoanele afectate de “epurarea politica” au fost directorul ASP, Florin Samatian sau fostul sef de la DRDP Cluj, Ion Pantelimon. În locul lor au fost numiti oamenii liberalilor. Totusi, în anumite conditii, în ograda PNL au intrat si anumite persoane care aveau carnet de partid pe care era trecuta emblema democratilor. O asemenea situatie se înregistreaza la DRDP. Dupa scoaterea din schema a lui Pantelimon, pe fotoliul de sef de la drumuri si poduri a urcat liberalul Gelu Cecan. În mod normal, când si-a facut echipa, Cecan ar fi trebuit sa apeleze în principal la oameni din anturajul PNL. Totusi, în echipa de conducere a fost cooptat si vicepresedintele democrat de la Cluj-Napoca, Marius Cataniciu. Mutarea lui pare cu atât mai ciudata cu cât respectiva regie a ajuns sa fie controlata în totalitate de catre liberali. Relevant în acest context este faptul ca, potrivit unor informatii, în viitorul apropiat sotii Cataniciu, care nu se bucura de o foarte mare apreciere în rândul colegilor democrat- liberali, ar urma sa treaca în barca liberala. Totusi, în momentul de fata “cuplul” nu poate face aceasta miscare din cauza ca Steluta Cataniciu detine functia de consilier judetean. Daca ea si-ar da demisia, conform legislatiei în vigoare, si-ar pierde mandatul. Mai mult decât atât, din informatiile noastre, Steluta Cataniciu a fost “uitata” la întocmirea listelor pentru consilieri. În aceste conditii, este foarte posibil ca sotii Cataniciu sa paraseasca barca democrat-liberala, pentru un post mai caldut la PNL Cluj.    

Cataniciu se vrea prefect

Potrivit unor informatii, Steluta Cataniciu, ajutata de pozitia sa din PD-L ar fi încercat sa îl “înfiga” de sotul ei în mai toate pozitiile cheie care s-au ivit de-a lungul timpului. La momentul în care Mihail Hardau a parasit postul de prefect în urma numirii sale în fruntea Ministerului Educatiei, Steluta Cataniciu a vazut o noua oportunitate pentru ca sotul ei sa se poata “afirma”. În ciuda ambitiilor acesteia, mai marii democrati au considerat ca prestatia lui Cataniciu nu ar face onoare partidului. În consecinta ei au trecut peste “propunerea” Stelutei Cataniciu, considerând ca Alin Tise ar fi mult mai potrivit pentru a prelua conducerea Prefecturii Cluj.

Augustin Stanciu

1 COMENTARIU

  1. ati uitat sa spuneti ca steluta si marius cataniciu sunt printre persoanele care v-au demascat santajul si ati fost arestati in dosarul gazeta. Asta, asa, pentru obiectivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.