Peste 170 de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump care au participat săptămâna trecută la asaltul asupra Capitoliului de la Washington au dosare penale, numărul lor urmând să ajungă probabil la câteva sute, a declarat marţi un procuror, care a vorbit despre o investigaţie de o amploare fără precedent în istoria FBI-ului, potrivit Reuters.

Unii dintre cei anchetaţi ar putea fi inculpaţi pentru delicte grave, precum crimă, asalt, conspiraţie sau răzvrătire. Pe măsură ce investigaţiile avansează creşte şi numărul celor arestaţi. Potrivit procurorului din Washington D.C., Michael Sherwin, numărul inculpărilor ar putea spori pe măsură ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) analizează cele peste 100.000 de imagini şi înregistrări video din timpul incidentelor.

Unele dintre aceste imagini s-au viralizat pe social-media, cum este fotografia cu un individ care s-a aşezat la biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, dar alte imagini relevă delicte mai serioase pentru care sunt deschise noi dosare în timp ce un mare juriu examinează cazurile.

”Anvergura acestei investigaţii şi aceste cazuri sunt cu adevărat fără precedent, nu doar în istoria FBI-ului, ci probabil şi în istoria Departamentului de Justiţie”, a spus procurorul la o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, poliţia Capitoliului şi alte instituţii sunt criticate pentru lipsa lor de reacţie în faţa acestui asalt, pornit de simpatizanţii lui Trump în timp ce Congresul valida alegerea preşedintelui Joe Biden. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în incidente, printre care o simpatizantă a preşedintelui Trump şi un poliţist.

Sursa: Agerpres

1 COMENTARIU

 1. Daca asta nu este o lovitura de stat,nimic nu este,si nu,nu ma refer la glota aia mica ce a facut un pic de scandal acu cateva zile.

  Ma refer la faptul ca timp de luni de zile protestatarii de la BLM au dat foc,literlamente foc la mai multe orase. Voi nu ati vazut filmarile ca nu dadea bine in presa mainstream si s-a bagat cat mai multa cenzura,vai de plmea ce era acolo.

  Zici ca era razboi in toata regula, zone autonome,adica stat in stat,oameni inarmati pana in dinti impuscand la nimereala nevinovati ca erau mai albi la fata. Mai multe orase complet vandalizate,mii de magazine sparte,furat totul din ele si vandalizate,mii de cladiri arzand,sute de mii de masini prin care zeci de mii de masini ale politiei care au fost vandalizate ba chiar sunt filmari unde oamenii arunca molotovuri in masinile politiei.

  Toata presa nu doar ca s-a facut ca ploua,ca macar daca facea doar atata,insa intentionat instiga la cat mai multa ura,cat mai mult scandal.Ca nu este de ajuns,ca acesti „protestatari pasnici” ar trebui sa fie mai violenti, si nu a tinut o zi,a tinut luni de zile.

  Fac astia din gasca lui trump un mini protest, nici macar nu vandalizeaza cladirea ca daca ii dadeau foc mai intelegeam si eu. Sunt lasati de politisti sa intre,se vede clar in filmari. Presa instant o baga in exagerari fantasmagorice scoase din cele mai halucinante povesti existente pe Pamant.

  Ca e o lovitura de stat,ca „au luat cu asalt” Capitoliul,ca nu stiu ce. Dovezi? Absolut nici o dovada.

  Instant FBI-ul ii vaneaza pe toti,instant incepe un val extrem de cenzura peste tot,pe facebook,twitter,yahoo,youtube,peste tot. Sute de mii de conturi au fost banate in mai putin de 2 zile. Oamenii sunt vanati pe social media,orice spui ce nu este „politically correct” atrage o banare si iti vezi viata distrusa,locul de munca pierdut. Ce dracu e asta daca nu o lovitura de stat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.