mască copil covid

Potrivit datelor obținute până la momentul actual, copiii nu sunt mai sensibili decât adulții în ceea ce privește infectarea cu coronavirus. Per general, cele mai multe cazuri de infecție se regăsesc în rândul adulților. Din totalul de internări la nivelul județului Cluj, copiii depistați pozitiv cu COVID-19 reprezintă un procent de 9, 84%.

În județul Cluj, de la începutul pandemiei de coronavirus până în prezent, 162 de copii au fost infectați cu coronavirus. Testați pentru virusul COVID-19 au fost 1.319 copii clujeni.

Din numărul total de internări de coronavirus, copiii reprezintă un procent de 9, 84%. 

Niciun copil din județul Cluj infectat cu coronavirus nu a sfârșit prin deces.

Județul Brașov are cei mai mulți copii infectați

Cei mai mulți copii infectați cu coronavirus sunt din județul Brașov. 276 de minori au fost infectați cu coronavirus, potrivit Direcției de Sănătate Publică, dintr-un total de 2.078 de testări.Proporția minorilor internați din cauza covid reprezintă 5% din totalul internărilor. Nu s-a înregistrat niciun deces în cazul copiilor din Brașov.

Maramureș prezintă cel mai mic număr de infectări

În Maramureș au fost confirmați pozitiv cu coronavirus 21 de copii. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a transmis că nu deține informații în legătură cu numărul testărilor.

Din totalul internărilor pe seama coronavirusului, copiii reprezintă un procent de 1, 79%. Nici în cazul acestora nu au fost înregistrate decese.

Repartizarea pe județe a cazurilor de infecție cu coronavirus la copii

Gazeta de Cluj vă prezintă evoluția crescătoare a infecției cu coronavirus în rândul copiilor, pe județe, de la începutul pandemiei până în prezent. Informațiile au fost obținute cu ajutorul Direcțiilor de Sănătate Publică județene.

Menționăm că, potrivit informațiilor transmise, niciun caz de infecție cu coronavirus laminori nu a sfârșit prin deces.

36 de copii din județul Vâlcea au fost infectați cu coronavirus, potrivit autorităților. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a transmis că nu deține o evidență exactă a numărului de copii testați după procedură, “dar din anchetele epidemiologice efectuate considerăm că au fost foarte puține testări la copii”.

În județul Botoșani, numărul copiilor infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei până în luna august inclusiv este 40. Dintre aceștia, la sfârșitul lunii august 35 erau vindecați. Doar 2 cazuri din cele 40 nu au fost internate din cauza unor condiții speciale, obținându-se acordul INSP de a fi izolați la domiciliu. Din totalul persoanelor internate, 2, 94% a fost reprezentat de copii. Au fost testați 988 de copii (persoane unice), iar numărul total de teste efectuate este de 1.720.

Județul Olt a avut un număr de 43 de copii confirmați pozitiv, în urma efectuării a 50 de teste (strict în cazul copiilor).

În județul Harghita au fost infectați până la începutul lunii septembrie, 60 de copii, reprezentând 8, 36% din numărul total de infectați. Luna mai a înregistrat cele mai multe infectări – 22 cazuri, iar cele mai puține infectări au fost în luna aprilie – 2 cazuri. Altfel, în luna martie au fost confirmați pozitiv 5 cazuri, în luna iunie 17, în luna iulie 10, iar în luna august 4.

În județul Buzău, dintr-un număr de 495 de copii testați de coronavirus, 77 au fost confirmați pozitiv. Maximul de infectări cu coronavirus a fost atins în luna august, cu un număr de 38 de cazuri, iar minimum atins a fost în luna mai- 0 cazuri. În luna iunie 19 copii au fost confirmați pozitiv, iar luna iulie a înregistrat 20 de cazuri confirmate.

Pe raza județului Suceava, unul dintre focarele COVID-19, au fost testați de la începutul pandemiei până în luna august inclusiv, 1.302 copii, dintre care 1.217 au fost negativi, iar 85 au fost confirmați cu coronavirus. Cel mai mare număr de cazuri de infecție la copii a fost înregistrat în luna august- 33 cazuri, urmată fiind de iulie- 16cazuri. Aprilie și mai au fost la egalitate, cu un număr de 12 cazuri de confirmări pozitive de infectare cu covid-19. Iunie a înregistrat 8 cazuri de infectare cu virusul încauză, iar minimum de infectări în cazul copiilor a fost depistat în martie- 4 cazuri.

La nivelul județului Bacău, în perioada martie – august 2020, s-a înregistrat un număr de 91 de cazuri de cazuri confirmate. Direcția de Sănătate Publică Bacău a transmis evoluția numărului de infectări cu coronavirus în cazul copiilor astfel- în luna martie a existat 1 caz de infectare, urmat de 14 cazuri în luna aprilie, în luna mai nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus în rândul copiilor, iar luna ulterioară a înregistrat 1 singur caz în acest sens, 39 de copii au fost infectați în luna iulie, iar în luna august 36.

În județul Covasna, totalul de copii infectați cu coronavirus de la începutul pandemieipână la începutul lunii septembrie a reprezentat tot 91 de cazuri, din 153 de testări efectuate. Procentul internărilor de coronavirus în cazul copiilor a fost de 10,73%.

În județul Dolj au fost infectați cu virusul covid-19 un număr de 94 de copii (repartizare pe categorii de vârstă).

În Ialomița, 108 copii au fost confirmați cu coronavirus dintre 842 testați. Cei mai mulți copii infectați au fost în luna mai (54 cazuri), iar cel mai mic număr a fost înregistrat în luna iulie (11 cazuri). În martie nu a existat niciun caz de infectare cu Covid-19 în cazul copiilor din județul Ialomița. Direcția de Sănătate Publică Ialomița nu a transmis informații despre existența sau nu a cazurilor de deces cauzate de către virus în rândul copiilor, în ciuda solicitării din partea reporterului.

În județul Dâmbovița, de la începutul pandemiei până în luna august inclusiv, au fost depistate pozitiv 110 cazuri de coronavirus în rândul copiilor.

Numărul total de îmbolnăviri înregistrat la copiii din județul Galați până în luna august inclusiv este de 151 cazuri (0-17 ani și 11 luni).

Direcția de Sănătate Publică Galați transmite că minorii infectați au fost internați, însă instituția nu deține un număr al celor internați cu coronavirus pentru a putea transmite procentul reprezentat de copii internați cu coronavirus.

În județul Argeș, unul dintre cele mai afectate județe luând în considerare numărul total de infectări cu coronavirus, 203 copii au fost confirmați cu virusul SARS-COV-2. Luna iulie a atins apogeul în acest sens, prezentând un număr de 97 de copii infectați, urmată de august cu 56 de copii pozitivi. Luna iunie a înregistrat 36 de cazuri pozitive covid, iar aprilie și septembrie se află – momentan- la egalitate, cu un număr de 5 copii confirmați pozitiv cu coronavirus. Luna mai a prezentat minimum decazuri de infectare în rândul copiilor- 4 cazuri.

Potrivit datelor transmise de către Direcția Publică de Sănătate Argeș, 1.469 de copiiau fost testați în sistem Real Time PCR pentru detecția covid-19, în laboratoarele spitalelor publice din județ. 1, 5% din totalul de internări este reprezentat de copii, în cazul infecției cu coronavirus.

În județul Bihor. 255 de minori au fost infectați cu coronavirus, potrivit Direcției de Sănătate Publică Bihor. Instituția nu a transmis informații în legătură cu numărul de teste realizate în rândul copiilor.

Maximul de infectări a fost înregistrat în aprilie- 123 de cazuri, iar minimul în luna martie- 2 cazuri. Proporția minorilor internați din cauza covid reprezintă 15% din totalul internărilor. Nu s-a înregistrat niciun deces în cazul copiilor din Bihor.

Celelalte județe nu au răspuns solicitărilor de presă din partea Gazetei de Cluj, în ciuda insistențelor reporterului.

Referitor la ipoteza în care unii părinți ar refuza să își vaccineze anti-COVID copiii, în condițiile în care aceștia merg la școală, președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă “că este foarte bine să fie vaccinați copiii, dar nu cred că este bine să le fie îngrădit dreptul la învățătură, dacă părinții – din varii motive – hotărăsc să nu vaccineze, sau să nu vaccineze atunci copilul”.

Potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud la finalul lunii august, coronavirusul poate să prezinte simptome în cazul copiilor până la 36 de zile.

Cum se va gestiona situația dacă apar cazuri covid într-o clasă

În contextul începerii unui nou an școlar, amintim că premierul Ludovic Orban a dezvăluit că „dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă școlară este de 6,3%, fără să fie școală. (…) A existat o răspândire a virusului și pe această această categorie de vârstă”.

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a subliniat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.