Patru clujeni se aflau în fruntea reţelei care vindea medicamente interzise în Statele Unite. Procurorii DIICOT susţin că în circa 5 ani, profitul obţinut de suspecţi s-a ridicat la 55 de milioane de lei. Afacerea s-a derulat cu complicitatea unor farmaciştii din judeţele Cluj şi Bistriţa. Capul rețelei era clujeanul Cosmin Muntean care avea trei locotenenți în persoana numiților Cristian Muntean, fratele lui Cosmin Muntean, Ovidiu Piroș și Dorin Gabriel Poruțiu. Anchetatorii mai spun că afacerile au ”pornit” în anul 2012 și au vizat, în principal SUA, țară unde medicamentele au un regim special. Pentru exemplificare, rețeaua vindea xanax în SUA cu 200 de dolari cutia, în condițiile în care în România, pentru acest medicament se achita între 15 și 20 de lei, adică de 40 de ori mai puțin.
Anchetatorii mai spun că afacerile au ”pornit” în anul 2012 și au vizat, în principal SUA, țară unde medicamentele au un regim special. Pentru exemplificare, rețeaua vindea xanax în SUA cu 200 de dolari cutia, în condițiile în care în România, pentru acest medicament se achita între 15 și 20 de lei, adică de 40 de ori mai puțin.

Ce firme administrează Cosmin Muntean

thai therapy

Una dintre firmele administrate de acesta este Thai Therapy, Budy Store Romania SRL, Mac Farmacons, IT Online Help SRL, Azec Aplha SRL (deținută în proporție de 90% de Azec Alpha LTD, un offshore înregistrat în Insulele Britanice). De asemenea, Muntean este asociat în Agro Goji SRL, împreună cu Dan Cătălin Răzvan.

Mai puțin cunoscut este faptul că societatea Mac Farmacons deține stația de vânzare carburant biodiesel din comuna Jucu – MacBioDiesel.

bio diesel jucu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here