Toți operatorii din top case de pariuri au campanii prin care încurajează jocul responsabil. Unii pariorii care sunt la început, precum și cei din afara fenomenului nu înțeleg întocmai la ce se referă acest concept, crezând că este vorba numai de ideea de a nu băga toți banii în gambling.

Într-adevăr, esența jocului responsabil este aceasta: nu depune niciodată în contul de pariuri sportive mai mulți bani decât îți permiți să pierzi. Aceeași regulă de aur este valabilă pentru orice joc de noroc. Deși există posibilitatea de a fi pe plus, orice parior trebuie să pună înainte cel mai negru scenariu și să presupună că va pierde acei bani.

Dacă fondurile pentru alimentarea contului au fost luate din cele pentru mâncare, întreținere, utilități, chirie, îmbrăcăminte etc., atunci, din start, pasionatul de gambling se confruntă cu o problemă gravă. Automat, el va fi tentat să găsească alți bani pentru a-i juca la pariuri, în speranța că va recupera pierderile. Se va împrumuta la rude, de la prieteni, ba chiar de la cămătari și, cel mai probabil, pentru că nu mai este lucid, va pierde și acei bani.

Totul pornește de la atitudinea față de pariuri

Suma alocată pentru pariuri trebuie să fie fixă și să nu fie importantă pentru finanțele familiei. Dacă a fost epuizată, atunci contul va fi realimentat numai în luna următoare. Conceptul de joc responsabil înseamnă, însă, mai mult decât setarea unui buget corect. Totul pornește de la așteptările pe care le are fiecare vizavi de pariurile sportive, în sensul  că o abordare responsabilă este cea prin care jucătorul nu pariază pentru a câștiga bani, ci numai pentru a se recrea.

În sfera jocului responsabil intră și următoarele sfaturi ale jucătorilor cu experiență, pe care le-am găsit pe site-ul comunității pariorilor online din România:

  • Niciodată să nu încerci să recuperezi ce ai pierdut. Este una dintre cele mai grave și mai frecvente greșeli făcute de pariori.
  • Este ideal să ai un buget bine stabilit pentru o perioadă mai lungă de timp. De exemplu poți stabili un buget săptămânal sau lunar. În același timp, este recomandat să îți stabilești și o țintă realistă de profit, săptămânală sau lunară. Raportează ținta de profit la bankroll, ca să poți ajunge la ea prin bilete cu șanse mari de reușită. Când ai atins-o, oprește-te din pariat, ca și cum ai fi epuizat tot bugetul.
  • Nu uita să ții o evidență a sumelor jucate, dar și a timpului petrecut pe site-ul de pariuri. Timpul este și el o resursă limitată. Dacă stai toată ziua conectat la pariuri, nu vei mai avea timp de celelalte activități, iar această situație este la fel de gravă ca și cea în care pierzi bani.
  • Nu juca la pariuri atunci când nu găsești meciuri între echipe pe care să le cunoști. O zi în care nu ai jucat, nu este o zi pierdută, ci, din contră, poate una câștigătoare. Putea fi ziua în care se pierdeau toți banii din cont. Pauzele te ajută să îți limpezești gândurile, apoi să revii în forță
  • Nu îți pierde cumpătul după o serie necâștigătoare. Respectă planul de joc și vei vedea că în curând vei fi din nou pe val. La fel de important este să nu te lași acaparat de adrenalina generată de un câștig mare. Trebuie să fii tot timpul în control.
  • Încearcă să joci mize mai mici atunci când ești într-o pasă proastă, astfel încât să îți fie mai ușor să recuperezi când se întoarce roata norocului. Este crucial să joci bilete cu o singură selecție, chiar dacă un sistem de pariuri atrage prin cote mai mari.
  • Nu s-a născut nimeni parior profesionist. Pentru beneficia de ce este mai bun în această activitate, trebuie să fii răbdător și să fii „tipicar” în analizarea evenimentelor. Experiența este ingredientul principal în rețeta de succes la pariuri.

Pariurile sportive nu reprezintă niciun pericol pentru cei care respectă sfaturile de mai sus, ci își îndeplinesc cu brio funcția recreativă. Sunt, însă, și câțiva jucători care pierd controlul, dar pot reveni cu ușurință pe „calea cea bună”. În cadrul campaniei pentru „joc responsabil”, operatorii și organizațiile din domeniul gamblingului pun la dispoziția acestora linii fierbinți și site-uri cu ajutor specializat. În prezent, în primul rând bookmakerii sunt foarte responsabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here