Alerta sanitară globală, declanşată de pandemia coronavirus, a adus în prim plan testele rapide igG/igM pentru depistarea persoanelor purtătoare ale virusului. Importanţa acestor testări se dovedeşte tot mai mare, în contextul în care accesul în anumite zone ale globului este permis doar în urma efectuării unor teste rapide pentru depistarea virusului. Însă, nu doar călătorii sunt nevoiţi să se supună acestor cerinţe, ci chiar şi vizitatorii unor  clădiri cu destinaţii diverse: spaţii de birouri, spaţii de producţie sau clinici medicale.

Acurateţe ridicată

Testele rapide pentru depistarea COVID-19 se fac contra cost, prin  prelucrarea sângelui persoanei testate. În cazul testulelor igG/igM, de exemplu, acurateţea garantată de către firma producătoare este de  98,8%.

Modalitatea de testare PCR este simplificată, fiind necesară doar picurarea lichidului vital în oficiile kitului de testare PCR, apoi a souţiei tampon, o perioadă de aşteptare cuprinsă între 10-15 minute, după care se trece la interpretarea rezultatului.

Testele sunt atât de simple încât pot fi folosite chiar de către persoanele adulte supuse testării.

Pentru verificări constante, testarea PCR se poate repeta la un interval de 5 zile, fără a exclude însă riscul ca în această perioadă virusul să se afle în starea de incubaţie.

Bazat pe anticorpi

Testul rapid igM/igG are rolul de a depista anticorpii din organism, eliberaţi de acesta ca răspuns la infecţie, şi de a semnala prezenţa lor în sânge.

Indiferent de prezenţa simptomelor specifice, COVID-19, testul poate arăta dacă o persoană a fost sau nu infectată cu noul coronavirus, ajutând astfel şi la depistarea bolnavilor asimptomatici.

Impunerea testelor rapide contra cost este o măsură prin care unele companii au ales să îşi protejeze personalul angajat sau a altor clienţi în faţa acestui pericol, greu de gestionat altfel.

Diferenţiere în stadiul bolii

Anticorpii igM şi igG apar în diferite stadii ale bolii şi evidenţiază destul de clar şi care este stadiul în care se află persoana testată, dacă este depistată  ca fiind pozitivă.

Astfel, din aproximativ a opta zi de la infectare, anticorpii igM devin detectabili şi rămân aşa până în a doua decadă de la contractarea virusului.

Prin urmare, detectarea anticorpilor igM arată necesitatea izolării persoanei depistate pozitive.

Pe de altă parte, după a doua săptămână de la infectare, organismul începe să producă anticorpi igG, aceştia rămânând o perioadă îndelungată în sânge. Prezenţa lor indică faptul că persoana este pe punctul de a se imuniza sau că a trecut cu brio de perioada critică în manifestarea COVID-19, dar că este posibil să fie încă purtător al bolii.

Un  kit de test covid contra cost pentru depistare poate fi comandat online, preţul acestuia fiind unul accesibil.

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.