Hoţii de buzunare/genţi, acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate: pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. Aceştia acţionează  în grupuri mixte, după metode bine stabilite, fiecare ştiind exact ce are de făcut. De exemplu, unul dintre ei creează diversiune, iar  altul, bine antrenat în acest sens, sustrage bunul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână.

”Pentru a evita aceste evenimente, recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului. Bărbaţii ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Nu purtaţi portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor!

Să nu pierdeţi din vedere faptul că, autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.

În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112!

Solicităm cetăţenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să acţioneze cu promptitudine în cazul în care sesizează comiterea unor astfel de fapte”, arată o informare remisă de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.