Vila Iți a fost vândută la licitația publică organizată de Administrația Financiară Turda omului de afaceri Valer (Velu) Turcu, din Câmpia Turzii. Prețul cerut de fisc era de 1,17 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). 

Fiscul a solicitat acum patru ani, 633.500 de lei, fără TVA, dar nu a găsit cumpărător, conform Turda News. Surpriza s-a produs la ultima licitație, când omul de afaceri ar fi obținut vila la preț dublu față de suma cerută de în 2016. Vila este situată pe str. Bicazului, are o suprafaţă construită la sol de 379 mp, cu subsol, parter şi etaj. Pe lângă clădire, s-a vândut și terenul aferent, de 385 mp.

Bulibaşa a murit în 2009 şi a lăsat în urmă nu numai impozanta casă, ci şi datorii uriaşe la stat pe care fiscul încearcă de mai mulţi ani să le recupereze. Vila a fost moştenită de fiul bulibaşei, Gabor Ianos Jr. Acesta voia în 2011 să o vândă şi s-ar fi mulţumit să primească 600.000 de euro, dar între timp finanțele au pus sechestru pe imobil.

Vila este situată în apropierea Colegiului Național Mihai Viteazul din Turda, fiind un adevărat punct de atracție pentru trecătorii turiști, de-a lungul anilor. Valer Turcu a scăpat de o condamnare de 10 ani de închisoare, dată de Tribunalul Cluj, în urma apelului și a deciziei date de Curtea de Apel Cluj, în noiembrie 2018.

Curtea de Apel Cluj a desființat în totalitate sentința penală nr. 91 din 14 martie 2018, a Tribunalului Cluj, în baza căreia omul de afaceri de la Vel Trans a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. În același dosar, soția sa, Daniela Turcu, a primit nouă ani de închisoare cu executare.

Valer Turcu a fost acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și favorizarea infractorului. Afaceristul a stat în arest preventiv sau în arest la domiciliu în intervalul 2014-2015.

Cei doi soți erau obligați, de către Tribunalul Cluj, obligați să achite și un prejudiciu de 5 milioane de lei, înregistrat în acest dosar, în timp ce alți 800.000 de lei urmau a fi recuperați de la ceilalți inculpați. Din acest motiv, instanța a pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile pe care le deținea Turcu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here