Consiliul Judetean Cluj a anuntat reabilitarea şi extinderea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Cîţcău şi înfiinţarea unui centru de îngrijire şi asistenţă la standarde de calitate, în conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale privind protecţia, integrarea şi incluziunea socială a persoanelor cu handicap şi a planului judeţean de restructurare / închidere a instituţiilor rezidenţiale pentru persoanele cu handicap.

Beneficiarii direcţi sunt 50 de persoane adulte încadrate în grad de handicap, cu abilităţi medii şi scăzute, rezidente în prezent în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Câţcău. În urma executării lucrărilor de reabilitare şi extindere a clădirii vor rezulta un număr de 25 camere de locuit pentru beneficiari, 11 grupuri sanitare aferente camerelor de locuit precum şi alte spaţii comune destinate beneficiarilor şi personalului, la standarde de calitate. Vor fi achiziţionate toate dotările necesare noilor spaţii.

Valoarea totală a proiectului este de 930.000 euro din care 85% se acordă din imprumutul Băncii Internaţionale de Reconstrucţie şi Dezvoltare si 15% din bugetul de stat, iar contribuţia locală din fondurile Consiliului Judeţean Cluj este de 100.000 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.